E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Tahran'a kritik ziyaret---

Erdoğan'dan Tahran'a kritik ziyaret

Erdoğan'dan Tahran'a kritik ziyaret
07 Nisan 2015 - 04:11 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin geleceği açısından büyük önem taşıyan kritik İran ziyaretini bugün gerçekleştirecek. Masadaki en önemli madde doğalgaz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bölgenin geleceği açısından büyük önem taşıyan kritik İran ziyaretini bugün gerçekleştirecek. Ankara’dan Tahran’a 4 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak günübirlik ziyarette Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ikinci toplantısı da gerçekleştirilecek.

Erdoğan’ın ziyaretinde iki ülke ticarete ve ekonomisi hakkında kritik başlıklar masada olacak. Bunların en başında ise İran’dan doğalgaz sevkiyatı olmak üzere iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırmak olacak. Taraflar bölgesel konulardaki görüş ayrılığına rağmen ticaret konusunun bununla ilişkilendirilmeden yürütülmesi anlayışının devam ettirilmesinden yana. Ziyarete Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte diğer bazı bakanların da katılması bekleniyor. Erdoğan, İran ile BM Güvenlik Konseyi Daimi Temsilcileri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya (P5+1) arasında nükleer programa ilişkin varılan çerçeve anlaşmadan Türkiye’nin duyduğu memnuniyeti aktaracak. 30 Haziran’da nihai anlaşmaya varılması planına da destek veren Türkiye, İran’a ambargoların kalkmasıyla birlikte özellikle sanayi ürünleri ihracını artırarak iki ülke ticaret hacminde kendi aleyhine olan durumu düzeltmeyi hedefliyor. (Hürriyet / Uğur Ergan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle07 Nisan 2015 09:59

    devletlerin birbirlerinin arkasından atıp tutması siyasi bir olaydır hiç bir devlet bunu kendi üzerine almaması lazım herkes menfaatinin gerektirdiği yapacaktır. bakın cola colaya adamlar yahudi ama Ramazan da reklam yaparak müslümanları nasıl etkiliyor.