E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan şeker fabrikaları hakkında ilk kez konuştu---

Erdoğan şeker fabrikaları hakkında ilk kez konuştu

Erdoğan şeker fabrikaları hakkında ilk kez konuştu
11 Mart 2018 - 13:32 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda ilk kez konuştu. Erdoğan, şeker fabrikalarının “işçi çıkarmama tahahhüdü” ile özelleştirileceğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün yapılan MKYK toplantısında, değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, hükümet olarak bir yandan vatandaşın güvenliğini sağlamak için mücadele ederken, diğer yandan ekonomik ortamı iyileştirmeye çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, “Vatandaşın ekonomik durumu önceliğimiz. Vatandaşın cebini rahatlatacak adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz” dedi.

İŞÇİ ÇIKARILMAYACAK

Cumhurbaşkanı, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili tartışmalara da değinerek, “Bu işleri yapacağız. Devletin sırtında yük ve zarar ediyor. Özelleştirme zararı önleyecek şekilde yapılacak. 2002’den beri gündemimizde. Doğru olan bu. Burada çalışanların işten çıkarılması söz konusu olmayacak. İşçilerin çalışmaya devam etmesi teminatı ve taahhütname alınacak. Pancar üreticisinin mağdur edilmeyecek, çünkü fabrikalar kapanmayacak” dedi.

MUHALEFETİ SUÇLADI

Başbakan Yıldırım da şeker fabrikalarının kapatılacağı iddiasının, muhalefetin algı operasyonu olduğunu öne sürdü. Yıldırım, “Kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Fabrikalar kapanmayacak. Özelleştirilirken, bazı şartlar konulacak. Kimse işsiz kalmayacak. Bu şartları yerine getirmezlerse satmayız. Alırlarsa bu şartlarda alacaklar”dedi.

AFRİN YORUMU

Erdoğan, Afrin konusunda ise “Operasyonu planlandığı şekilde devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı ve aksaklık yok. Afrin’e yaklaşıldı. Kısa süre içinde Afrin şehir merkezi de teröristlerden arındırılacak, temizlenecek” dedi.

MHP UYARISI

Erdoğan, seçim ittifakı tasarısının önümüzdeki hafta Genel Kurul’da yapılacak görüşmelerinde, tüm milletvekillerinin çalışmalara katılmasını istedi. Erdoğan, “MHP ile önemli bir adım attık. Bu birlikteliğe ve seçimlerde yapılacak ittifaklara zarar verecek söylemlerden kaçınalım” dedi.

ULAŞTIRMADAN MEMNUN

Toplantıda, genel başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz, şehirlerin ekonomik beklentileri başlıklı çalışma raporunu sundu. Yılmaz, vatandaşın en çok ulaşım projelerinden memnun olduğunu, yaşadıkları şehirlerde aksayan sorunlardan bürokrasiyi sorumlu tuttuğunu anlattı. Genel başkan yardımcısı Hayati Yazıcı da uyum çalışmalarıyla ilgili genel bir değerlendirme yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çomar12 Mart 2018 12:03

    bence satsınlar şeker fabrikalarını. bakın Telekomu araplara sattık ne güzel oldu, ülke rahatladı. adamlar 10 yıl sonra biz borçlarımızı ödemiyoruz dedi ama en azından 10 yıl keyif sürdük. bu şeker fabrikalarını satarsan 2-3 yıl daha rahat ederiz. sonrası Allah kerim, başka birşey satarız...

  • ordu12 Mart 2018 12:01

    bütçe çok açık veriyor. vergiler artırılmasına, herşeye zam yapılmasına rağmen yeterli gelmiyor. artık birşeyler satmak lazım, yoksa önümüzdeki seçimler için bedava kömür makarna dağıtmak, gazete televizyonlarda amigo oynatmak imkansız hale gelecek

  • ank12 Mart 2018 08:56

    REİS intibak işine bir el atsan torbalardan biriyle hallolur cok zor degil :)

  • Halil12 Mart 2018 08:43

    Emekli maaşlarımı 2000 yılından önce emekli olanlar seviyesine getirin. 900 lira emekli maaşı nedir

  • Mustafa 11 Mart 2018 19:59

    Amman yarabbi adamın aklını fikrini cep almış rahatlama konusuna gelince zaten boşaltın cepleri daha fazla rahatlamaz cepler🙄🙄

  • Kerim11 Mart 2018 15:03

    MHP ve Bahçeliye helal olsun,AKP ve RTE yi parmağında oynatıyor vallahi.Kimse bunun farkında değil.Akp ve RTE her geçen gün Mhp li oluyor.Son bir yıldır tüm izlediği politikalar aldığı kararların hepsi Mhp nin siyasi kararlarıdır.Bunun üzerine Bahçeli birde Cumhur İttifak'ı yaptı ki hem kendisini hem MV lerinin geleceğini garanti altına aldı.Üstelik bu süreçte bütün siyasi çizgi MHP politikaları ile şekilleniyor.Akp resmen oyuncak oldu

  • saros11 Mart 2018 14:52

    yazan arkadaşlar agzınıza saglık (vatandaş ve afyonlu) daha yazacak çok şey varda neyse

  • Okie Dokie11 Mart 2018 14:40

    Cebimde hiç para olmadığından zaten benim cebim rahat.

  • Vatandaş..11 Mart 2018 14:30

    Çok şükür aklınıza gelebıldık sayın cumhurbaşkanım,yalnız ıs ısten geçti şahsım ca,her secım aman sıkıntıya dusmeyın dıye koşa koşa akp oy verdık,nıyemı sız ın ıcın.hukumetınız ıse rant ın yandaşcıgın önünü açtılar her yer parsel parsel talan edıldı kentsel dedınız ebemızın kıne kar yağıyor,kıralar asgari ücretle es değer,ev fıyatları sayenızde 500 bın den başlıyor kole gıbı yasıyorum, bankalardan basımı kaldıramıyor vatandaş.faız faız nedır bu bır de ıslam ı yasıyoruz her yanımız haram ve bu duzenı devletımız ı yöneten ıktıdar oluşturdu.. ben hakkımı helal etmıyorum. Insallah artık oyumu da vermıycem.ınceldıgı yerden kopar, ben zaten cekıyorum bırazda yandaşlar dara dussunde neyın ne olduğunu anlatsın sızlere..

  • vatandaş 211 Mart 2018 18:47

    kardesim el mahkum o oyu vereceksin reise :)

  • Afyonlu11 Mart 2018 14:11

    Artık neyi doğru neyi yanlış yapıyorsunuz bilemiyorum! 14-15 asır öncesi devir yok İslâmın güncellenmesi gerekiyor açıklamasından sonra bütün düşüncelerim değişti!