E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan gözyaşlarını tutamadı---

Erdoğan gözyaşlarını tutamadı

Erdoğan gözyaşlarını tutamadı
04 Ağustos 2016 - 22:27 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- Cep telefonları ile televizyona bağlanarak sesimizi duyurduk. Biz harekete kula kul olmayacağız, sadece Allah'a kul olacağız diyerek başladık. Yaptığımız açıklamalar havayı tersine çevirdi.

- O gece benim için en önemli isimlerden birisi pilotumdur. Dalaman'dan havalanınca hedefimiz ya İstanbul ya da Ankara'ydı. Biga üzerindeyken pilotumuza İstanbul'a ineceğimizi söyledik. Pilotumuz İstanbul'a inişin riskli olacağını söyledi. Pist aydınlatıldıktan sonra inişi rahat bir şekilde yaptık. İki kez F16 uçaklarıyla Devlet Konukevi'nin üzerinden yakın uçtular.

- Ümit Paşa Eskişehir'e talimatı verdi, Akıncılar bombalandı. Tankların altına yatan, paletlerin arasında kalanlar var. Sadece Özel Harekat'ta 53 şehidimiz var.

Gözyaşlarını tutamadı
TRT 1'de darbe girişimi gecesine dair kahramanlık hikayelerinden biri ekrana getirildi. Görüntüleri izlerken gözyaşlarına hakim olamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duygusal anlar yaşandı.

'En büyük serveti oradan sağladılar'
- 2010'dan beri FETÖ'nün örgütlenme ağının ne kadar geniş olduğunu anlatıyorum. En büyük serveti dershanelerden sağladılar, kaybedince çılgına döndüler. Herşey menfaat endeksliydi ellerinden alınınca düşmanlık başladı.

"İstihbaratı da aynı çatı altında koordine edebiliriz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim tüm istihbarat teşkilatını gerek MİT gerek Emniyet gerekse Jandarma istihbarat... Şimdi jandarmayla malum polisin İçişleri Bakanlığına bağlanması süreci var ya. Dolayısıyla burada istihbaratı da aynı çatı altında koordine edebiliriz. Böyle bir çalışma. Buna yönelik bir çalışmayı bugün bana sundular. Bunu aynı zamanda Sayın Başbakan ile de değerlendireceğiz, paylaşacağız. Bundan sonra da ne gibi adımlar atarız bunları konuşacağız." şeklinde konuştu.

"İstihbarat örgütü yıpratılacak bir örgüt değildir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

Eğer istihbarat örgütü ile ilgili atılacak veya yapılacak bir iş varsa bunun hükümet değerlendirmesini yapar, ona göre de bizimle de istişare ederse istişare eder, kararını alır. Sürekli televizyon programlarında istihbarat teşkilatımızın üzerine bu denli yüklenirsek istihbarat teşkilatımızı çalışamaz hale getiririz. Ben baştan beri bir şey söyledim, 'bir istihbarat zaafı vardır' dedim. Ama dünyada istihbarat zaafının olmadığı ülke var mıdır? Alın Amerika'yı, alın Rusya'yı, alın Avrupa'nın Almanyasını, Fransasını, İngilteresini hepsini...Hepsinde birçok terör eylemlerinde vesaire istihbarat zaaflarının olduğunu görürsünüz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)