E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan krizin çözümü için devrede: Paşinyan ile de görüştü---

Erdoğan krizin çözümü için devrede: Paşinyan ile de görüştü

Erdoğan krizin çözümü için devrede: Paşinyan ile de görüştü
11 Eylül 2023 - 19:54 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki krizin çözümü için Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüştü

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki tansiyon yükselirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizin çözümü için devreye girdi. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinin ardından bugün de Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda konuştu. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Görüşmede, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve bölgesel konular ele alınmıştır." denildi.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SINIRINDA TANSİYON YÜKSEK

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim giderek artarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, krizin çözümü için diplomatik çabalara devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinin ardından bugün de Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda görüştü.,

ERDOĞAN, PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞTÜ

Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bugün (11 Eylül) bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

"GÖRÜŞMEDE BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI"

Görüşmede, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve bölgesel konular ele alınmıştır. Görüşmede ayrıca, iki lider bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisinin bölge ülkelerinin tamamının kalkınma ve refahına katkıda bulunacağını vurgulamış ve bu yönde diplomatik çabalara devam edeceklerini ifade etmişlerdir."

NE OLMUŞTU?

Karabağ'daki Rusya güdümündeki ayrlılıkçı güçler seçim yaparak kendi "cumhurbaşkanlarını" seçtiklerini duyurdu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, bu eylemlerin Azerbaycan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tehdit oluşturduğunu ve kesinlikle önleneceğini belirten bir açıklama yaptı. Ermenistan ise sınıra askeri teçhizat toplamaya devam ediyor.

Ermenilerin döşediği mayına basan Azerbaycan askeri yaralandı

 

Ermenistan'a ve tüm dünyaya Erdoğan'dan Şuşa mesajı

 

Ermenistan hükümeti, Azerbaycan ile demir yolu mutabakatını duyurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.