E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Gabar'da günlük petrol üretimi 35 bin varil---

Erdoğan: Gabar'da günlük petrol üretimi 35 bin varil

Erdoğan: Gabar'da günlük petrol üretimi 35 bin varil
10 Şubat 2024 - 14:32 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'ta Madenci Anıtı'ndaki mitingde konuştu. Hedeflerinin enerjide bağımsızlık olduğunu belirten Erdoğan, yıl sonuna dek Gabar'da petrol üretimini günlük 100 bin varile çıkarmayı hedeflediklerini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gabar'daki petrol kuyularında günlük üretimin bugün itibarıyla 35 bin varili geçtiğini belirterek, bu rakamı 2024 yılı sonunda 100 bin varile çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Zonguldak'taki Madenci Anıtı'nda düzenlenen mitingde konuştu, Zonguldak ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Bize böyle samimiyetle sahip çıktığınız müddetçe bizi kimse yolumuzdan alıkoyamaz"

Şehre gelişimizden itibaren bizleri hasretle bağrına basan her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Görüyorum ki miting alanımız büyümüş, genişlemiş. Yeni meydanımız maşallah şehrimize de çok yakışmış. Ama Zonguldak'la aramızdaki sevda çok daha fazla büyümüş. Allah hepinizden, tüm Zonguldak'tan razı olsun diyorum. Evvelalllah siz bize böyle samimiyetle sahip çıktığınız müddetçe bizi kimse yolumuzdan alıkoyamaz.

Zonguldaklı kardeşlerimiz bizim yanımızda dağ gibi durduğu sürece Türkiye Yüzyılı'nın inşasını kimse engelleyemez. Zonguldak, bizim yoldaşımız olduğu müddetçe ne FETÖ'cü hainlerin ne DEAŞ'lı canilerin ne PKK'lı alçakların ne de DHKP-C'lilerin tehditleri bize sökmez. 

Ne diyor şair: Cehennem olan gelen göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki hak yoludur, dönme bilmeyiz yürürüz. Değil mi cephemizin sinesinde iman bir, sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir. Değil mi sinede birdir vuran yürek yılmaz, cihan yıkılsa bu cephe sarsılmaz.

Zonguldaklı kardeşlerimizle bir duvarın tuğlaları gibi kenetlendiğimiz sürece Allah'ın izniyle cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz. Elbette bunun için şu ilkelerimize sıkı sıkıya sarılmamız gerekiyor. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu başardığımızda Allah'ın izniyle kimse bize zincir vuramaz, bizim önümüzü kesemez, hedeflerimize ulaşmaktan bizi geri bırakamaz. Rabbim dirliğimizi, şu beraberliğimizi, yol arkadaşlığımızı daim eylesin diyorum. Her birinize meydanlara sığmayan şu büyük aşkınız için en içten şükranlarımı sunuyorum.

"Nisan ayından beri 25 metreküplük miktarı faturalardan düşüyoruz"

Şehrimize en son bundan sadece 9 ay önce, 20 Nisan tarihinde gelmiştim. Ziyaretimizde milletimizin asırlık hayallerinden olan Karadeniz Doğalgazını resmen devreye almanın gururunu yaşamıştık. Filyos'taki törenimizde müjdesini verdiğimiz ücretsiz doğalgaz desteğimizi halen sürdürüyoruz. İlk ay ısınma dahil konutlardan hiçbir ücret almadık. Yani, vatandaşlarımızın doğalgaz faturasını devlet olarak biz ödedik. Daha sonra 11 ay boyunca konutlardaki mutfak ve su ısıtma için kullanılan 25 metreküplük doğalgaz tüketiminin bilabedel olacağını söyledik. 

Nisan ayından beri 25 metreküplük miktarı faturalardan düşüyoruz. Bu uygulamayı Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın bütçesine toplam 87 milyar lira tutarında doğrudan destek sağlamış olacağız.

"Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir"

Sadece bununla da yetinmiyoruz. Kendi gemilerimizle sismik arama ve sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Her seçim öncesinde gaz buluyorlar diyen çapsızlara aldırmadan, parayı Karadeniz ve Akdeniz'in sularına gömüyorlar diyen gafillere kulak asmadan ne dedik? Bulanlar, ancak arayanlardır düsturuyla arama faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Zonguldak'ı kömürden sonra doğalgazın da merkezi haline getirmekte kararlıyız. Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir. Türkiye'nin enerji güvenliğini garanti edecek hamleleri azim ve cesaretle hayata geçiriyoruz.

"Gabar'daki günlük petrol üretim miktarının 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz"

Karadeniz doğalgazının ardından şimdi de Gabar'da bulduğumuz yüksek miktarda ve kalitede petrol, bu atılımlardan biriydi. Hatırlarsanız muhalefet cenahı, bu keşfimize de bir kulp takmıştı. Milletin sevincine ortak olmak yerine petrol keşfimizi alaya almışlardı. Peki sonra ne oldu? Muhalefetin burun kıvırdığı Gabar'daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibarıyla müjdeye dikkat, 35 bin varili geçti.

Dahası bu rakam her geçen gün artıyor. 2024 yılı sonunda Gabar'daki günlük petrol üretim miktarının 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz. Azmeden Allah'ın rahmetinden ümidini kesmeyen, bu neticeyi yakalar. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizin üzerinden terörün karanlık gölgesi kalktıkça çok daha fazlasını bulacağız. Önümüzdeki dönemde hem petrol hem maden hem de doğalgazda milletimize yeni müjdeler vermeyi ümit ediyoruz. Türkiye'nin yer altı ve yer üstü kaynaklarını kullanmasının engellenmesine bir daha asla müsaade etmeyeceğiz.


"Zonguldak, bizim eser ve hizmet siyasetimizi çok iyi bilen bir şehrimizdir"

Zonguldak'ın bizim gönül dünyamızda müstesna bir yeri var. Biz bir avuç kömür için bir ömür veren Zonguldak'ın yürekli, mert ve çalışkan insanlarını Allah için seviyoruz. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde miting maratonumuzu Zonguldak'tan başlatıyoruz. Bugün bu ilk mitingim. Zonguldak'ta bismillah dedikten sonra yolumuza yarın Tekirdağ'da devam edeceğiz. Ardından da mümkün olan en fazla sayıda ilimizle kucaklaşacağız.

Bugün aynı zamanda Zonguldak'a aşkla hizmet edecek belediye başkan adaylarımızı sizlere takdim edeceğim. Zonguldak, bizim eser ve hizmet siyasetimizi çok iyi bilen bir şehrimizdir. Gerek hükümet olarak gerekse mahalli idarelerde Zonguldak'ı hepsi birbirinden önemli yatırımlar kazandırdık. Birazdan özetin özeti mahiyetinde hizmetlerimizi sizinle paylaşacağım ama bundan önce Zonguldak'a olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum.

"Bu kirli plana geçit vermedik"

Ülke olarak geçen sene mayıs ayında kritik bir seçim yaşadık. Bu seçimlerde sadece karşımızdaki adayla ve ittifakla rekabet etmedik. Bununla birlikte Kandil'den Pensilvanya'sına seçimleri yönlendirmeye çalışan şer odaklarıyla da mücadele ettik. Maalesef Türk siyasi tarihine birer kara leke olarak geçen pazarlıklara, işbirliklerine, itibar suikastına imza attılar. Seçim kazanmak uğruna devletin bakanlıklarını ve stratejik kurumlarını pazarlık konusu yapacak kadar ihtiraslarının kurbanı oldular. 14-28 Mayıs seçimlerinde Zonguldaklı kardeşlerimizin de desteğiyle bu kirli plana geçit vermedik.

"Sizin emanetinize asla gölge düşürmeyeceğiz"

İkinci turda yüzde 55 oy oranlarıyla Zonguldak milletin adamına çok güçlü bir şekilde sahip çıktı. Bu muhteşem sonuçtan dolayı her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Sizlerin şahsında Zonguldak halkına bize olan teveccühleri, güvenleri ve vefaları için buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Şunu bilmenizi isterim. Siz bizi nasıl bağrınıza bastıysanız biz de sizin emanetinize asla gölge düşürmeyeceğiz.

"Bir canı daha kurtarmak için canlarını tehlikeye attılar"

Kara elmas diyarını her alanda daha da geliştirmek, kalkındırmak, bayındır hale getirmek için gece gündüz koşturacağız. Bundan en küçük bir şüpheniz olmasın. Tabii Zonguldak milli iradenin değil, milli dayanışmanın da sembol şehri. Bunu milletçe asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat depremlerinde bir kez daha gördük. 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı etkileyen bu büyük afette 53 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Zonguldaklı madencilerimiz, enkazların altından o depremdeki vatandaşlarımızı kurtarmak için adeta seferber oldular. Bu madenci kardeşlerime şahsım, ailem, milletim adına tekrar teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.

Bir cana daha ulaşmak, bir canı daha kurtarmak, milletimize güzel bir haber verebilmek için çoğu zaman canlarını tehlikeye attılar. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim gayretlerinizi daim eylesin. Biliyorsunuz son bir haftadır deprem bölgesindeydim. Sırasıyla Hatay'ı, Gaziantep'i, Maraş'ı, Urfa'yı, Adıyaman'ı ziyaret ettim. Hem depremzede kardeşlerimize yalnız olmadıklarını gösterdik hem de inşası tamamlanan deprem konutlarını hak sahiplerine teslim ettik. Asrın felaketinin üstesinden hamdolsun asrın birlikteliği ile geliyoruz. Konutların, köy evlerinin, ticarethanelerin ve depremde zarar gören diğer yapıların, hastanelerin açılışlarını yaptık. Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırana ve yaraları sarana kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz. Bu haftaki ziyaretimizde bir kez daha gördük ki imdadına koştukları kardeşlerimiz, Zonguldaklı madencilerin fedakarlıklarını asla unutmuyor. Bu vesileyle depremlerde, sellerde, tabii afetlerde ve maden kazalarında vefat eden kardeşlerimi rahmetle yad ediyorum. Mevla ülkemizi ve milletimizi görünür görünmez her türlü kazadan, beladan, musibetten muhafaza buyursun.

"Bizler ahdine, kavline ve milletine verdiği sözlere sadık olan bir hükümetiz"

Bizim de aynamız, referansımız işimizdir, hizmetlerimizdir, eserlerimizdir. Biz meydanlarda kurusıkı atıp, bolca vaat dağıtıp, göreve gelince bir daha oralara uğramayanlardan değiliz. Bizler ahdine, kavline ve milletine verdiği sözlere sadık olan bir hükümetiz. Her zaman söylüyorum, biz bu milletin efendisi değil, hizmetkarıyız. Biz bu millete hizmet için varız. Bizi, partimizi ve ittifakımızı CHP'nin başını çektiği muhalefetten ayıran temel vasfımız işte budur. Onlar çok az iş ama bol bol şov ve reklam yaparlar. Biz ise eserlerimizle konuşuruz, icraatlarımızla konuşuruz, projelerimizle konuşuruz, neticelendirdiğimiz sözlerimizle konuşuruz. Fikri takip yapıp yerine getirdiğimiz sözlerin çetelesini tutmak bizim için iftihar vesilesidir.

"Zonguldak'ın istihdamını desteklemeye devam edeceğiz"

Hatırlarsanız 20 Nisan'da şehrimize geldiğimizde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2000 işçi alacağımızın sözünü vermiştik. Zonguldak için 1500, Bartın için 400, Karabük için 100 olmak üzere toplam 2000 işçimiz için resmi süreci eylül ayının ortasında başlattık. Gerekli evrakları ve eğitimlerini tamamlayan işçi kardeşlerimiz peyderpey şu anda işbaşı yapıyor. İnşallah bundan sonra da Zonguldak'ın istihdamını desteklemeye devam edeceğiz.

"Zonguldak'a 189 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık"

Son 21 yılda şehrimize kazandırdığımız yatırımları zaten sizler çok iyi biliyorsunuz. Zonguldak'a son 21 yılda bugünün rakamlarıyla toplamda 189 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Eğitimde2 bin 120 adet yeni derslik kazandırdık. Gençlik ve sporda 10 bin 487 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık, farklı branşlarda toplam 54 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda Zonguldaklı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 3 milyar lira sosyal yardım desteğinde bulunduk.

Sağlıkta, toplamda 1295 yataklı 12 hastane dahil 26 sağlık tesisi yaptık. Alaplı Devlet Hastanesi ve Karadeniz Ereğli'de ağız ve diş sağlığı merkezi inşaatımız devam ediyor. 18 sağlık tesisimizin ise plan, proje, ihale ve arsa çalışmaları sürüyor.

"Filyos Doğalgaz İşleme Tesisini hayata geçirdik"

Karadeniz gazının hanelere gelmesini sağlayan Filyos Doğalgaz İşleme Tesisini hayata geçirdik. Sakarya Doğalgaz Sahası Projesi'nin ikinci faz ve Batı Karadeniz Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin ikinci ve üçüncü faz çalışmaları devam ediyor.

Zonguldak merkezle birlikte 15 ilçe ve beldemize doğalgazı gönderdik. Önümüzdeki dönemde Beycuma, Elvanpazarcık, Kandilli, Karaman, Karapınar ve Nebioğlu'na doğalgaz arzı sağlamayı planlıyoruz.

Hizmetlerin katlanarak devamı için 31 Mart seçimleri çok çok önemli. Ben şimdi bugün sizinle burada önemli bir ahitleşmeyi yapmak istiyorum. Belediye Başkanımız Dr. Ömer Selim Alan kardeşimizin Zonguldak'ı nereden nereye gittiğini hepimiz görüyoruz. Çevreden ulaşıma, altyapıdan sosyal hizmetlere kadar her alanda Zonguldak'ın marka değerini yükseltti, şehrimizin çehresini değiştirdi. Bu kardeşiniz bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Bilesiniz ki buranın Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanının eli üzerinde olduğu sürece Zonguldak, çok daha farklı yere gelecektir. Hiç endişeniz olmasın. İnşallah 31 Mart'tan sonra bu hizmetlere yenilerini ekleyeceğiz. Zonguldak'ın tercihinin yine AK Parti'den ve Cumhur İttifakı'ndan yana olacağından asla şüphe duymuyorum. Sizlerden Ömer Selim kardeşimizin yanı sıra ilçe belediye başkan adaylarımıza da çok güçlü destek bekliyorum.

Cumhur İtitfakı'nın Zonguldak adayları:

Alaplı: Recep Ocak

Belediye Başkan adayı Recep Ocak daha önce Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevini yürütüyordu. Ocak, belediye başkan adaylığı için görevinden ayrıldı.

Çaycuma: Bünyamin Bostancı

2002 yılında AK Parti ilçe başkanlığı görevini üstlendi. 2007'de milletvekili adayı oldu. 3 yıl boyunca Kızılay Şube Başkanlığı görevini yürüttü. 22 yıl esnaf ve sanatkarlar odası başkan vekilliği ve yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Devrek: Özcan Ulupınar

2 Haziran 1970'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Devrek ilçesinde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 2002 yılında AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı oldu. 2004 yılında Devrek Belediye Başkanlığına seçildi. Bu görevine 2009 yılında tekrar seçildi. 2011 yılında. AK Parti 24. Dönem Zonguldak Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. TBMM'de 3 yıl İçişleri Komisyonu Üyesi, 1 yıl Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak 4 yıl görev yaptı. Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksek Okulu Öğrenimini Güçlendirme ve Geliştirme Derneği kurucu başkanı oldu. Evli ve 2 çocuk babası.

Ereğli: İbrahim Sezer

28 Haziran 1967'de Ereğli doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ereğli’de tamamladı. 1991 yılında Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1995 yılından bu yana Ereğli’de proje mühendisliği ve inşaat işleri yapmakta. AK Parti’nin 2002-2004 yılları arasında Karadeniz Ereğli kurucu ilçe yönetiminde, 2009-2011 yılları arasında Zonguldak il yönetiminde görev yaptı. 2007 ve 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. 2019 yılında Ereğli belediye başkanlığı için aday adayı oldu. Partinin 2020 yılı olağan ilçe kongresinde yönetimde görev aldı ve 16 Mart 2023 tarihine kadar ilçe siyasi-hukuki işler başkanı, 21 Mart-21 Kasım 2023 tarihleri arasında Ereğli ilçe başkanı olarak görev yaptı. 2013-2019 yılları arasında MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şube Başkanlığı, 2019-2020 yıllarında MÜSAİD Genel Merkez Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2015 yılından beri Ereğli Eğitim Vakfı Genel Sekreterliği görevini yürütmekte. Evli ve 3 çocuk babası.

Gökçebey: Erkan Soner Kodaman

1983 yılında Gökçebey'de dünyaya geldi. Eğitim hayatına Gökçebey İlkokulu’nda başladı. Ortaokul ve lise eğitimini Gökçebey'de tamamladı. Vatani görevini Erzurum’da yaptı. Gökçebey ilçesinde ulaştırma ve seyahat sektörü alanında ticari faaliyetlerine başladı. Bu süre zarfında Bülent Ecevit Üniversitesi Halkla ve İlişkiler Bölümü, Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümlerini tamamladı. Halen İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrenimini devam ettirmekte.

Kilimli: Kamil Altun

1985 yılında Kilimli'de doğdu. Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak mezun oldu. 2008 yılından itibaren Kilimli'de ticaret ile uğraşıyor. 2011 yılında AK Parti gençlik kollarında göreve başladı. 2014 yılında AK Parti'den belediye meclis üyesi seçildi. 2015 - 2017 yılları arasında ilçe yönetim kurulunda görev yaptı. 2019 yılı yerel seçimlerinde Kilimli Belediye Başkanı oldu.
Evli ve bir çocuğu var.

Kozlu: Ali Bektaş

26 Kasım 1961 Kozlu doğumlu olup ilk, orta ve lise öğrenimini yine Kozlu'da tamamladı. Yüksek Öğrenimini ise Hacettepe Üniversitesi ve Zonguldak Mühendislik Fakültesi'nde yaptı. 1986 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde Maden Mühendisi olarak iş hayatına girdi. 1999-2004 ve 2009-2014 tarihleri arasında 2 kez Kozlu Belediye Başkanlığı görevini ifa ettikten sonra, 31 Mart 2019 Yerel Seçimler sonucunda 3'üncü kez Kozlu Belediye Başkanlığına seçildi. Halen Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir; evli olup 2 çocuk ve 2 torun sahibidir.

MHP'nin 55 belediye başkan adayı daha belli oldu

 

Erdoğan: İnsanımıza hizmet ederken ayrımcılık yapmadık, yapmayız

 

Erdoğan: Biz milletten ilk onayı belediyelerdeki icraatlarımızla aldık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )12 Şubat 2024 10:28

    Gabar petrolü neyimize yaradı ? mtc oldu 4 taksıt.. dolar oldu 30, mazot oldu 42 tl .. ?? soylenen mı yalan dolan.. yaşadığımız  ekonomımı yalan dolan ? ... çıkan petrol 500 bin varil olsa ne olacak ? ücretlinin gelirvergisinden ındırım olacak mı ?? ne değişecek hayatımızda yapılan bu  adım ile ? malıyerını kurtarıyormu  bu istasyonlar ? neden ha bire milletten vergi vergi vergi alınıyor ?

  • astor12 Şubat 2024 08:53

    aya 8 şeritli yol yapılacagına inanan millet  karadenizdeki gazada inanır gabardaki petrolede inanır.

  • Msc12 Şubat 2024 00:37

    İnanç nedir bilirmisin akp başkanı.ona buna küfür etmek iftira almak yalan söylemek inanç geregimi

  • Berber Bekri 11 Şubat 2024 19:58

    Hele seçime bir hafta kala bakın 35 milyar katrilyon kiloTonVaril e çıkar Haydi Türkiye ileri Gabar gabar olalı böyle petrol çıkmadı YTD...

  • azmi11 Şubat 2024 12:29

    Gabar'dan petrol çıkarıyoruz diyeli çok oldu ama akaryakıt fiyatlarına bir etkisi yok. Devamlı yükseliyori Karadenizde bulduk denilen doğalgaz da öyle. Ne yazık kı Dou Akdeniz'deki doğalgazı başkalarına kaptırdık ,adamlar boru döşeyip Yunanistan üzerinden Avrupa'ya gönderecekler. Ne acı..

  • denizz10 Şubat 2024 21:25

    100000 varil çıksa ne olur vatandaşa bir faydası varmı bence yok.bulmadan önceki akaryakıt fiyatları daha katlanabilir haldeydi vatandaş için 

  • sözün özü10 Şubat 2024 18:24

     Asıl petrol VATANDAŞIN cebinde bulundu... BUNU söyleyen yok....... En garanti milletin cüzdanında petrol ,,,,,,,,,CEPLERDEN PETROL FIŞKIRIYOR EY AMARİKA , EY BATI BİZİ KISKANMAYIN...........

  • Malatya Deprezede10 Şubat 2024 18:03

    Depremin uzerinden 1 yıl geçti Malatya'da 1 tane konut verilmedi onuda geçtik Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşi Mahallesi'nde Yesilyur Belediyesi imar durumunu dahi cozemedi, bırakın yerinde dönüşümü paramizla dahi yapı yapamiyoruz, Allah için bir an önce sorunlarımız çözülsün artık.

  • okiman0710 Şubat 2024 16:05

    mazot ondan mı 45 tl oluyor ve iğneden ipliğe her şeye her gün zam geliyor??? ücretlere verilen zamlar bile yapılan zamların gerisinde kaldı

  • mustafa bozbıyık10 Şubat 2024 15:22

    Allah tan PETROL Gabar dan çıkıyor yoksa mazotun litresini karaborsa da 500 tl ancak alabilirdik.