E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan açıkladı: Çocuk canlı bomba Messi forması giymiş---

Erdoğan açıkladı: Çocuk canlı bomba Messi forması giymiş

Erdoğan açıkladı: Çocuk canlı bomba Messi forması giymiş
23 Eylül 2016 - 02:49 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta STK toplantısındaki konuşmada ilk kez bir ayrıntıyı açıkladı: Gaziantep'te 20 Ağustos'ta kına gecesini kana bulayan kanlı saldırıda çocuk canlı bomba Messi forması giydi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği ABD'de STK toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı bu konuşmasında Gaziantep'de 20 Ağustos'da bir kına gecesine IŞİD tarafından yapılan canlı bomba saldırısı hakkında da önemli bir ayrıntı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının 'Messi forması giydirilmiş' 14 yaşında bir çocuk tarafından gerçekleştiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de STK toplantısında 20 Ağustos’ta Gaziantep’te bir kına gecesine yapılan saldırıda 14 yaşındaki canlı bombanın Messi formasıyla saldırıyı gerçekleştirdiğini açıkladı.

20 Ağustos tarihinde Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki bir kına gecesine IŞİD tarafından yapılan canlı bomba saldırısında 56 kişi hayatını kaybetmiş 91 kişi de yaralanmıştı. Saldırı sonrasında yapılan ilk değerlendirmelerde saldırganın 12-14 yaşları arasında bir çocuk olduğu belirtilmiş, valilik olay yerinde parçalanmış bir canlı bomba yeleği bulunduğunu açıklamıştı.

Olaydan bir gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ziyareti sırasında bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da saldırganın bir çocuk olduğunu belirtmişti; "Dün Gaziantep'te Şahinbey'de, bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için bulunduğu ABD'de, STK'lara yaptığı konuşma sırasında bu saldırı hakkında bir detay daha verdi. Canlı bomba çocuk, kına gecesine dikkat çekmemek için Messi forması ile gelmiş.

Erdoğan'ın konuşmasında o bölüm şu şekilde; "Suriye'de yaşanan trajedi dünyanın gözü önünde yaşanıyor. Hep sabrettik, ne oldu? Gaziantep'te 14 yaşında bir çocuğun gövdesine bombaları bağladılar ve çocuğu bir kına törenine saldılar. Ve çocuk da Messi'nin formasını giydirmişler. Daha sonra bomba patlatıldı 56 kişi öldü, 100'e yakında kardeşimiz yaralandı. Bu ölenlerin 29'u çocuk ve genç."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)