E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon teğet geçti---

Enflasyon teğet geçti

Enflasyon teğet geçti
14 Eylül 2023 - 09:22 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Fed'in faiz politikasını şekillendirmesinde kritik öneme sahip enflasyon verisi açıklandı. Manşet enflasyon, beklentilerin üzerinde %3.7 olarak gerçekleşirken, çekirdek enflasyon ise piyasa beklentilerinin altında % 4.7’den %4.3'e geriledi. Manşet enflasyonun hızlanmasına en büyük katkıyı enerji ve konaklama fiyatlarındaki yükselişler sağladı ancak bu durum Fed’in %97'lik bir oranla faizi sabit tutma beklentisini değiştirmedi.

ABD endeksleri TÜFE raporunun açıklanmasının ardından Çarşamba gününü karışık seyirle tamamladı. Dow Jones endeksi % 0,20 azalışla 34.575,53 puana gerilerken, S&P 500 endeksi % 0,12 artarak 4.467,44 puana ve Nasdaq endeksi % 0,29 artışla 13.813,58 puana çıktı. ABD vadelileri ise pozitif fiyatlanmasına devam ediyor.

Avrupa endeksleri, ECB'nin faiz kararını sabırsızlıkla beklerken, ABD'den gelen TÜFE verisi sonrasında düşüşle kapanış yaptı.

Asya endeksleri, Çin haricinde pozitif fiyatlanırken, düşüşlerde ülkedeki gayrimenkul sektörü ön plana çıkıyor.

BIST100 Endeksi dünü 146.01 (% 1.79) puanlık düşüş ile 8.013 seviyesinden ve 141.405 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da dalgalı seyirle birlikte kâr satışları sürüyor. Gün içinde gelen yükseliş denemeleri kendini satışlara bıraktı. Hisse bazlı hareketlilik zayıftı. Döviz kurları ve gösterge tahvil faizinde hafif yükseliş görüldü.

Bugün, Avrupa Merkez Bankası kararı ve ABD tarafından gelecek olan ÜFE verisini takip edeceğiz.
BİST100 endeksinde pozitif bir başlangıç bekliyoruz.

Merrill Lynch o hissedeki payını azalttı

 

Piyasalarda gözler ECB'nin faiz kararında

 

Endeksten hızlı yükselenler (14/09/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)