E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnflasyon faiz indirimine engel değil---

Enflasyon faiz indirimine engel değil

Enflasyon faiz indirimine engel değil
05 Ağustos 2014 - 10:15 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kredi kuruluşu Moody's'ten 8 Ağustos'a eksi yönde bir değerlendirme beklediğini söyledi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 8 Ağustos'ta Türkiye Değerlendirmesi'ni açıklayacak kredi derecelendirme kuruluşu Moodys's'ten artı yönde değil eksi yönde bir beklentisi olduğunu söyledi. CNBC-e/NTV ortak yayınında Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlayan Zeybekci, Moody's'in Türkiye'yi ekonomik değil siyasi değerlendireceğini bu yüzden de beklentisinin eksi yönde olduğunu ifade etti.

YAZILI AÇIKLAMA: YÜKSEK ENFLASYON FAİZ İNDİRİMİNE ENGEL DEĞİL

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yayın öncesinde yazılı olarak yaptığı açıklamada yüksek enflasyonun faiz indirimi için engel olmadığını söyledi.  Enflasyon verilerine yönelik açıklama yapan Zeybekci, "Açıklanan rakamlar, piyasa beklentilerinin üzerinde bir enflasyon gerçekleşmesine işaret ediyor. Yıl sonu enflasyon hedeflerimizi yukarı yönlü revize edilmesi ihtimalini Türkiye'ye ve sağlanan siyasi, ekonomik istikrara kabul edilemez haksızlık olarak görüyoruz" dedi ve ekledi: "Beklentilerin üzerinde gelen enflasyonun, bir sonraki PPK (Merkez Bankası Para Politikası Kurulu) toplantısında faiz indirilmemesi gerektiğine yönelik ortaya çıkabilecek yorumların tam tersine faiz indirimine; üreten, yatırım ve ihracat yapan piyasaların beklentilerini karşılayıncaya kadar devam edilmesi gerektiğini savunuyor ve Merkez Bankamızı destekliyoruz ." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)