E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Enflasyon endişeleriyle yatırımcıların altına talebi artıyor---

Enflasyon endişeleriyle yatırımcıların altına talebi artıyor

 Enflasyon endişeleriyle yatırımcıların altına talebi artıyor
25 Mart 2022 - 09:05 borsagundem.com

Altın, enflasyon endişeleri yatırımcıların güvenli varlıklara yönelmesiyle haftayı yüzde 2'lik yükselişle kapatmaya hazırlanıyor


Altın, Ukrayna savaşı ve hız kazanan küresel enflasyonun güvenli varlıklara yatırım akışını tetiklemesiyle haftayı yüzde 2’lik yükselişle kapatmaya hazırlanıyor.

Spot altın, ABD’nin Rusya’ya yeni yaptırımlar açıklaması sonrası yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Ukrayna’da yaşanan savaş, Rusya’nın ana tedarikçilerden olduğu doğalgaz, buğday, alüminyum ve nikel gibi emtiaların küresel piyasalarda azalacağı endişesiyle dünyanın ana ekonomileri üzerinde enflasyonist baskısını artırarak sürdürüyor.

Morgan Stanley analistleri geçtikleri bir bilgi notunda artan enflasyon ve jeopolitik belirsizliklerin altını biraz daha yukarı taşıyabileceğini ve ikinci çeyrek için 2 bin dolar öngördüklerini belirterek, “Sonrasında merkez bankalarının enflasyonla mücadele için faizleri artıracağını ve altını baskılayacağını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan ABD Hazinesi ABD Başkanı Biden’ın Rusya ile altın işlemlerinin yasaklayan bir kanunu imzaladığını duyurdu. Bu emirle birlikte ilk kez piyasaların yaptırıma tabi Rus kurumlarıyla altın üzerinden işlem yapmamalarına dair resmi bir talimat yayımlanmış oldu.

Spot altın yüzde 0,2 artarak 1961 dolara yükseldi.

Savaş Avrupa'yı LNG'ye yönlendirdi

 

Bitcoin kritik eşiği aştı

 

Petrol fiyatları için kritik günler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)