E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSavaş Avrupa'yı LNG'ye yönlendirdi---

Savaş Avrupa'yı LNG'ye yönlendirdi

Savaş Avrupa'yı LNG'ye yönlendirdi
25 Mart 2022 - 08:26 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Ajanslara bakarsak Avrupa Birliği ve ABD, Avrupa'ya daha fazla ABD sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sağlamak için bugün bir anlaşmayı açıklayacaklar.

Avrupa'nın en büyük gaz tedarikçisi olan Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, yüksek olan enerji fiyatlarını rekor seviyeye çıkardı ve AB'yi, diğer ülkelerden ithalatı artırarak ve yenilenebilir enerjiyi hızla genişleterek Rus gaz kullanımını bu yıl üçte iki oranında azaltma sözü vermeye sevk etmişti. Konuya yakın kaynaklar dün Brüksel'deki AB liderleri zirvesine katılan Başkan Biden, ABD'nin bu yıl Avrupa'ya önceden planlanandan en az 15 milyar metreküp (bcm) daha fazla LNG göndereceğine söz verirken, anlaşmanın 2023'te AB'ye daha yüksek ABD LNG ihracatını da içereceğini eklemiş.

Ancak ABD LNG tesisleri zaten tam kapasite LNG ürettiğinden, Avrupa'ya giden ek gazın çoğunun dünyanın diğer bölgelerine gidecek olan ihracatlardan gelmesi gerekiyor. 2022 için Amerika Birleşik Devletleri'nde hizmete girmesi beklenen küçük bir yeni LNG ihracat kapasitesi varmış ve sözleşmelerle zaten hepsi bağlanmış, Avrupa daha fazla LNG istiyorsa, bunun bedelini ödemek zorunda kalmasını bekliyor Enerji danışmanlığı yetkilileri.

Bugün yurtiçi gündem de; TCMB, Mart ayına ilişkin kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verilerini Yurtdışında ise ; Almanya'dan Ifo iş ortamı endeksi Mart ayı verileri, ABD'den ise Michigan tüketici güven endeksi ve bekleyen konut satışlarını takip edeceğiz.

Günün önemli şirket haberleri 25/03/2022

 

Petrol fiyatları için kritik günler

 

ABD ve AB Rusya'ya ağır bedel ödetmek istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)