E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEndekste fırsatlar sürüyor---

Endekste fırsatlar sürüyor

Endekste fırsatlar sürüyor
02 Ocak 2020 - 09:15 borsagundem.com

BİST’in son yaşanan hızlı yükseliş sonrasında kar satışları yaşansa da bunun sınırlı kalması ve yeni alım fırsatı olarak değerlendirilmesi beklenmektedir.

Yılın son işlem gününe hafif pozitif bir seyirle başlayan BIST-100 endeksi, Avrupa borsalarının genel olarak kapalı olduğu günde gün içinde 115.312 seviyesine yükselerek 2019 yılı içindeki en yüksek seviyesine ulaştı. Bu seviyelerde hafif kar satışları ile karşılandı. 

Endeks günü %0,3 düşüşle 114.425 seviyesinden tamamladı. TL yılın son gününde yatay hareket ederken, yurtiçi 10 yıllık tahvil faizleri %12,21 seviyesine geriledi. CDS’ler de günü 277 seviyelerinden yatay eğilimle kapattı. Yurtiçine yönelik negatif haber akışının gelmediği ve yurtdışı piyasalarda ciddi bir bozulma olmadığı sürece BIST’in yükseliş trendini devam ettirmesini bekliyoruz. 

Asya piyasaları yeni yılın ilk işlem gününe karışık bir seyirle başlarken, ABD vadeli piyasaların da ise pozitif bir seyir hakim.

Endeksin ise yıla yatay bir seyirle başlamasını beklemekteyiz. Veri tarafında bugün içeride önemli bugün mecliste görüşülecek Libya teskeresi takip edilirken dışarda Euro bölgesi ve ABD’den gelecek
İmalat PMI verileri takip edilecek.

Para ve Döviz Piyasaları:

Yılbaşı tatili öncesinde serbest piyasada 5,9445-5,9500 bandında işlem gören Dolar paritesi önceki kapanışa göre %0,12 oranında değer kazanarak gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan 5,9500’den günü tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,30 oranında değer yitirdi. Salı günü borçlanma araçları piyasasında %12,21-%12,41 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 5 baz puan düşüşle gün içinde gördüğü en düşük seviye olan %12,21’den günü tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

Dış ticaret açığı hafif yükseliş trendini Kasım’da da sürdürdü:

TÜİK’in verisine göre, Kasım ayında dış ticaret açığı 2,2milyar $ seviyesinde gerçekleşerek, geçen yılın aynı ayındaki 0,7 milyar $’a göre bir miktar artışa işaret etti. Böylece 12 aylık birikimli ticaret açığı da 28,0 milyar $’dan yaklaşık 29,5 milyar $’a yükselmiş oldu.

İhracat geçen yıla göre değişmeyerek 15,5 milyar $, ithalat da yıllık %10 artışla 17,67milyar $ oldu. Alt kalemlere bakıldığında, tüketim malı ithalatının yıllık %9, yatırım malı ithalatında ise yıllık %2 artış olduğu görülüyor. 

ŞEKER YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)