E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEndeks vadelilerinde yükseliş doları zayıflattı---

Endeks vadelilerinde yükseliş doları zayıflattı

Endeks vadelilerinde yükseliş doları zayıflattı
23 Şubat 2023 - 07:50 borsagundem.com

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 31 Ocak-1 Şubat'ta düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı. Açıklamayla birlikte ABD doları, ABD vadeli endekslerindeki yukarı hareket ile birlikte yönünü aşağı çevirdi.

ABD Federal Rezerv Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC)'nin 31 Ocak-1 Şubat toplantısının dün açıklanan tutanaklarının Fed'in şahin duruşunu devam ettirdiği değerlendirmelerine yol açmasının ardından güçlenen ABD doları, ABD vadeli endekslerindeki yukarı hareket ile birlikte yönünü aşağı çevirdi. Önde gelen bir çok para birimi ile Asya ülkelerinin çoğunun para birimleri ise hisse senedi endekslerindeki yükselişin etkisiyle dolar karşısında toparlandılar.

Ancak MUFG Bank'ın kıdemli analisti Jeff NG, Fed'in şahin duruşunu koruduğu öve ABD ekonomisinden pozitif verilerin gelmeye devam ettiği ortamda ABD doları yönünde pozisyon alınması taraftarı olmaya devam ettiğini, Asya para birimleri için aşağı yönlü baskıların sürdüğünü belirtti.

EURUSD düne göre yüzde 0,20 artışla 1,06230 seviyesinden, USDJPY ise düne göre yüzde 0,14 kayıpla 134,75 seviyesinden işlem görüyor.

Fed tutanakları yayımlandı: İşte öne çıkanlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)