E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEmtia fiyatlarındaki artış enflasyon endişelerini artırıyor---

Emtia fiyatlarındaki artış enflasyon endişelerini artırıyor

Emtia fiyatlarındaki artış enflasyon endişelerini artırıyor
09 Mart 2022 - 09:18 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD Başkanı Biden dünkü açıklamasında Rusya'dan tüm enerji, petrol ve gaz ithalatını yasakladıklarını duyurdu. İngiltere de Rusya’dan petrol ithalatını durdurma kararı alırken, Rusya alınan ambargo kararlarına karşı misillemeye hazırlanıyor. ABD’nin petrol ambargosunun etkisiyle petrol fiyatlarında yükseliş eğilimi devam ederken, enerji başta olmak üzere emtia fiyatlarındaki artış küresel çapta enflasyon ve büyüme üzerindeki endişeleri gündemde tutuyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 18:00 ABD – İş İmkanları ve Personel Değişimi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Rusya – Ukrayna savaşı risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, küresel hisse piyasalarında son haftalarda sert satışların yaşanmasına neden oluyor. Küresel hisse piyasalarında dün dalgalı ve satıcılı bir görünüm etkili olurken, bu sabah ise toparlanma çabası gözleniyor. Pozitif ayrışmanın kaydedildiği BIST-100 Endeksi dün günü %0,70'lik yükselişle 2.011,35 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının da güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,54 – 14,56 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 14,52’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel piyasalardaki belirsizlik ve yüksek volatiliteye karşın BIST 100’ün son günlerde görece olarak pozitif ayrıştığını söylemek mümkün. Bu pozitif ayrışmayı getiren en önemli argümanlar; açıklanan olumlu finansalar ile şirketlerin piyasa çarpanlarının oldukça iskontolu hale gelmiş olması ve satış yapacak yabancı yatırımcı sayısındaki azalma olarak sıralansa da savaştan hemen önceki haftalarda da bu argümanların varlığına rağmen BIST 100’ün en negatif ayrışan piyasalardan biri olduğunu da unutmamak gerekiyor. Endekste oluşan kısa vadeli iyimserlik endeksi 2.060 civarındaki ilk direnç bölgesine taşıyabilir. Bu süreçte aşağıda izleyeceğimiz ilk destek 2.000 olup hemen altında 1.985 çok daha kritik olacaktır.

LME'de nikel işlemlerini 11 Mart'a kadar durdurdu

 

BIST 30’da Hisselerin Hareketli Ortalamaları

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 09/03/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)