E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia fiyatlarında yükseliş hız kesmeden devam ediyor---

Emtia fiyatlarında yükseliş hız kesmeden devam ediyor

Emtia fiyatlarında yükseliş hız kesmeden devam ediyor
07 Mart 2022 - 08:21 borsagundem.com

Ukrayna-Rusya savaşının emtia üzerindeki etkisi sürüyor. Rus petrolüne ambargo planları petrol fiyatlarında sert yükseliş yaratırken, emtia piyasasının diğer varlıklarında da yeni rekorlar kaydedildi.

Enerji fiyatlarının yükselmesi ve Ukrayna-Rusya savaşının yarattığı arz endişeleri emtiada birçok varlığın rekor fiyatlara yükselmesine neden oldu.

Yeni rekor seviyeye çıkan bakır fiyatları ton başına 10 bin 835 doları gördü. Bakırda Rusya önemli bir üretici olarak öne çıkıyor. Ülkenin bakır üretimi küresel üretimin yaklaşık yüzde 3,3'ünü oluşturuyor.

Alüminyum da rekor kıran emtialar arasında. Alüminyumda fiyat 4 bin dolara ulaştı. Alüminyumun yanında paladyumda da rekor görüldü.

LME'de nikel fiyatı yüzde 20'den fazla yükselerek 34 bin 920 dolar/ton ile rekor kırdı. Böylelikle nikel fiyatlarında da 2008'den bu yana en yüksek seviye görüldü.

LME'de 3 ay vadeli çinko fiyatı yüzde 4'ten fazla artarak 4248 dolar/ton ile Ocak 2007'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı

Goldman Sachs'dan bakır tahmini

Son yaşanan gelişmeler emtia piyasasındaki varlıklara yönelik beklentilerin de değişmesine neden oldu.

Goldman Sachs analistleri fiyatlarda Ukrayna-Rusya savaşının yarattığı sıkılaşma riskine karşı ılımlı bir tepkinin halihazırda mevcut olduğunu, piyasanın Rusya arz riskini yanlış fiyatladığını ifade etti.

Kurum analizleri sonucunda önümüzdeki 12 ay içinde bakır fiyatlarının 12 bin dolarla rekora yükseleceğini öngördü.

Altın 2 bin doları gördü

 

Aramco petrol fiyatını yükseltti

 

Blinken'in 'ambargo' iması sonrası petrolde rekor artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)