E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakEmlak vergisine ilişkin bilinmesi gerekenler---

Emlak vergisine ilişkin bilinmesi gerekenler

Emlak vergisine ilişkin bilinmesi gerekenler
05 Mart 2024 - 09:43 borsagundem.com

Senede 2 defa ödenen emlak vergisi, peşin ve taksit şeklinde ödenebiliyor. Emlak vergisi, gayrimenkulün kayıtlı olduğu ilgili belediyeye ödeniyor ve bazı belediyeler için e-Devlet üzerinden de ödeme yapılabiliyor. İşte Emlak vergisi ödeme tarihi…

Emlak vergisi ödeme takvimi ve taksitleri ile ilgili detaylar sorgulanıyor. Mülkler üzerinde bulunan verginin ne olduğunu, nasıl ödendiğini, ödenmediği takdirde mülk sahiplerine ne gibi bir yaptırım uygulanması gerektiğine dair konular oldukça önemlidir. Emlak vergisi ödeme tarihleri için ilk taksit mart – mayıs arası, ikinci taksit ise kasım ayıdır.

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Emlak vergisi iki taksitte ödenir. Emlak vergisi ödeme tarihleri için ilk taksit mart – mayıs arası, ikinci taksit ise kasım ayıdır. Bu ayları geçirenler aksi belirtilmedikçe emlak vergisi ödeme tarihlerini kaçırmış olurlar.

Vergiyi zamanında ödemek, yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi açısından önemlidir. Zamanında ödenmeyen vergiler için cezai işlem uygulanabilir ve bu durum, ileride taşınmazın satışı, devri veya ipoteği gibi işlemlerde sorun oluşturabilir.

Yukarıda belirtilen bilgiler genel bilgilerdir ve vergi mevzuatı zaman içinde değişebilir. En güncel ve detaylı bilgi için yerel belediyenizle veya ilgili resmi kurumlarla iletişime geçiniz.

1.TAKSİTİ NE NE ZAMAN?

İlk taksit ilkbaharda ödeniyor. Mart ayının ilk günlerinden Mayıs ayının son gününe kadar ödeme yapılabilir. İki taksit halinde ödeme yerine tek seferde verginin ilk taksit ve ikinci taksit tutarını ödemek mümkün.

2.TAKSİTİ NE NE ZAMAN?

İkinci taksit kışa doğru ödeniyor. Taksit ödemesinin ikincisi kasım ayında ödenebiliyor. Son ödeme tarihi için belediyelerden bilgi alınabilir.

Ev sahipleri ikinci taksitlerini ödemeleri halinde o yılın vergisini ödemiş oluyor. İlk taksit tutarını öderken ikinci taksidi de ödeyebiliyorsunuz. Yani yıl içinde iki kez ödeme yapmanıza gerek yok. Bu noktada bütçenize göre karar verebilirsiniz.

KİMLER VERGİ ÖDEMEYECEK?

Hiçbir geliri olmadığını belgeleyen ev hanımları ve 18 yaşından büyük ev hanımları ile işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler. Gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri.

Kimler emlak vergisinden muaf?

 

Emlak vergisi ilk taksit ödemesi için yarın son gün

 

Emlak vergisine esas olacak inşaat maliyet bedelleri belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)