E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElazığ 11. afet bölgesi ilan edildi---

Elazığ 11. afet bölgesi ilan edildi

Elazığ 11. afet bölgesi ilan edildi
15 Şubat 2023 - 19:19 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Elazığ'ın da afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Çelik, Elazığ'ın da afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Sözcü Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Depremin meydana geldiği andan itibaren devlet o günden bugüne üstün bir gayret sarf ediyor. Şimdiye kadar 3 binden fazla artçı deprem gerçekleşti. İkinci depremin olduğu sırada biz Adana'ydık. Yoğun bir şekilde hissettik ki merkez üssünün ne kadar kuvvetli olduğunu gösteren bir şey.

35 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Sadece Türkiye'deki kurumların değerlendirmesi değil dünyadaki önemli kurumların değerlendirmesi bölgede son 100 yılda yaşanan en büyük doğal afetle karşı karşıyayız.

ELAZIĞ DA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Elazığ da afet bölgesi olarak değerlendirilecek. Böylece Elazığ ile depremden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen il sayısı 11 oldu.

200 BİNDEN FAZLA KİŞİ BAŞKA İLLERE GÖNDERİLDİ

200 binden fazla vatandaşımız başka illere gönderildi. Yaklaşık 100 ülkeden yardım talebimize cevap geldi.

YARDIMLAR HESAPLARA YATIRILIYOR

10 bin TL'lik yardımlar afetzedelerin hesabına yatırılmaya başlandı. Tespit edildikçe de hesaplara yatırılmaya devam ediliyor. Direkt hesaba, hesabı olmayanlara nüfus cüzdanı üzerinden açılarak aktarılıyor. Hiçbir vatandaşımız sahipsiz bırakılmayacak.

SAHİPSİZ ÇOCUKLAR KORUMA ALTINDA

Depremde yaralanmış ve sahipsiz kalmış çocukların durumu soruluyor. Bu çocuklarımız devletin koruması altındadır. Hiçbirisi sahipsiz değildir. Bu çocukların güven altında olduklarını söylemek isterim.

YAĞMA İDDİALARI

Depremin saati bilinemez söylentilere itibar etmeyin. Bu tür paylaşımlara yönelik hukuki süreç devam ediyor. Yağma olayları münferit, algı oluşturulmak isteniyor. Yağma söz konusu olduğunda vatandaşlarımızdan istirhamımız, hiç kimse kendisi müdahale etmesin, muhakkak suretle güvenlik güçlerimize haber versinler.

KİRA VE FAHİŞ FİYATA MÜSAADE ETMEYİZ

Vatandaşlarımız çeşitli bölgelerde kiralara, bazı şeylere fahiş zamlar yapıldığını ifade ediyor. Bunlara müsaade etmeyeceğimizi ifade etmek isterim.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÖLGEYE TEKRAR GİDECEK

Bugün bu toplantıyı yaptıktan sonra arkadaşlarımız afet bölgelerine dönecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ilerleyen günlerde afet bölgelerine ikinci bir ziyareti olacak.

STK'ların ayrımcılığa uğradığı iddiaları doğru değil.

40 ülkenin enerji bakanından deprem bölgesine destek sözü

 

Bakan Kurum: Deprem bölgesinde inşaat sürecini başlattık

 

Depremi önceden anlamak mümkün mü?

 

İş Bankası, depremde hayatını kaybedenlerin kredi borçlarını silecek

 

Depremzedelere yardım için tüm kanallarda ortak yayın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ata15 Şubat 2023 23:27

    Gürsel Erol’a helal olsun, bu karar o’nun ısrarıyla alındı.

  • Emmi15 Şubat 2023 21:36

    Ne alaka şimdi. Elazığ’da bir sıkıntı yok ki! Amacı ne bunun

  • Mucise Reis : (15 Şubat 2023 19:29

    Köpükden kalıplar yapılıp, ev halıne döndürülebilir. Google da örnekleri var. üzerine tel çekip çimento vb sıva yapıyorsun. 100 yıl kada römrü olduğu ısı yalıtımı yaptığını görebilirsiniz. Bence bu tarz bir sistem ve çalışma acilen bir üniversite tarafından alternatifle rile çözüme kavuşmalı. böylece gelecekte karşımıza bir sorun çıkınca basit biçimde hızlıca bir ev sistemi yapılabilir. Bu alanda acilen bir üniersite görev almalı. basit, pratik, hızlı biçimde konteynar ayarında barınma yollarına çözüm üretmeli. Bazı yarışmalar ile tasarımı, katlanıp açılması, kurulumu vb hızlıc aoluşturulabilir. Bizlerin artık, olmayan şeyleri bulup icat edip üretmemiz lazım. yoksa işimiz çok zor... google bakın köpükten evler diye.. samandan evler... gönüllüler ve bazı belediyele rile farklı ev modelleri gerçekleşebilir. gönüllüler istediği zaman gelir ev inşası gerçekleşir. Ya tek olmayan

  • Nohut16 Şubat 2023 13:02

    Üniversiteler nohut nasıl pişirilir ile uğraşmaktan dediğiniz çalışmalara vakit bulabilecek mi? Üniversite mi kaldı bilimle uğraşacak?

  • Er15 Şubat 2023 22:41

    Evet bilgin yine buluşunu yapmış alkış