E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkrem İmamoğlu’ndan ‘The Economist ve İsveç’ tepkisi---

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘The Economist ve İsveç’ tepkisi

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘The Economist ve İsveç’ tepkisi
21 Ocak 2023 - 14:46 borsagundem.com

İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, The Economist dergisinin Türkiye hakkındaki 'diktatör' haberine tepki gösterdi. İsveç'teki Kur'anı Kerim yakma skandalına karşı ise Türkiye'nin İslam ülkeleriyle ortak irade göstermesi gerektiğini belirtti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt dışı kaynaklı Türkiye’ye ve iktidara yönelik eleştirilere tepki göstererek “Dozu yüksek bu çıkışlar toplumumuzu rahatsız ettiği gibi fayda sağladığı kişi ve kurumlar da bellidir” dedi. İmamoğlu, İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde yapılmasına izin verilen provokatif eyleme de tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, isim vermeden The Economist dergisinin Türkiye'de yaklaşan seçimleri analiz ettiği “Türkiye diktatörlüğün eşiğinde” manşetli kapağına atıf yaparak tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu “Son günlerde yurtdışı kaynaklı, Türkiye'ye ve iktidara yönelik aleyhte eleştirileri takip ediyorum. Her seçim öncesi, dozu yüksek bu çıkışlar toplumumuzu rahatsız ettiği gibi fayda sağladığı kişi ve kurumlar da bellidir” dedi.

İmamoğlu İsveç polisinin Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılacağı ifade edilen gösteriye izin verdiği yönündeki haberlere de tepki göstererek “Öte yandan bugün İsveç'te Türk Büyükelçiliği önünde yapılacağı belirtilen eylem de akıl dışıdır. Türkiye'nin tüm İslam ülkeleriyle birlikte bu talihsiz eylemin, gerçekleşmemesi yönünde güçlü irade göstermesi önemlidir” yorumunda bulundu. (Sözcü)

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan İsveç’e sert tepki

İsveç'teki skandala sert tepki: Ziyaret iptal

İsveç'ten dikkat çeken açıklama: Kararı Türkiye verecek

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsveç'e tepki

İmamoğlu davası istinafta

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DIMBIL21 Ocak 2023 22:36

    adam belediye başkanı değil cumhurbaşkanı adayı gibi konuşuyor.bunlar popilist ve reklam kokan hareketler.

  • HASAN HÜSEYIN KIZILIRMAK21 Ocak 2023 20:34

    Milletin parası ile yine gezmeye tozmaya başladı.Git de şehrinin sorunları çözümler ara.bak istanbul barajlarında su bitmek üzere bir şeyler yap edirne deki meriç nehrinden buralara su getirmek için kafa patlat.bunlar senin işinmi senin partinin genel başkanı ve milletvekilleri yan gelip yatsın sen ise bir takım planlar peşinde ol.

  • ALİ RIZA GÜZELKALE21 Ocak 2023 20:31

    Benim anlamadığım abd tarafından basınımızda sürekli ekrem ve mansur sürekli neden manşetlerde tutulur bunların ne başarısı ne özellikleri var ki.ülkeyi kasosa ve gerilemeye götürtürecekler.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL21 Ocak 2023 20:20

    Güvenilir bir tip değil aynen 7 masadaki liderler gibi.hep türbine oynuyor.yeri geliyor içki masasın da , yeri geliyor hac da yeri geliyor her yerde  kaypak birisi.

  • xyz21 Ocak 2023 19:50

    Asenada boyle kiviriyor

  • baran21 Ocak 2023 19:22

    Bazı insanlar hep aldanır:   Yine insanların tamamına yakın kısmı  belli bir zaman için aldanabilirİ: Ancak insnaların tamanını ya da çoğunu her zaman aldatmak mümkün değildir demiş filozof!  Ucuz ayak oyunları ve bozuk işporta malı gibi saçma sapan tripler gerçekten buram buram riyakarlık kokuyor.  Bu kadar riyakar ve samimiyetsiz siyasetçi takımı neden hep bunlardan çıkıyor belli.  Bay Kemal bir tarafta ^^Din afyondur der ki bilirsiniz bu şerefsiz Allahsız Karl Marks ın sözüdür. Bir yandan da abuk subuk bir şekilde Mevlana dan Bektaşıden alıntılar yapar. Lütfen biraz omurgalı olalım. Daha muhalefette böyleyse bunların iktidarından Allah korusun.  

  • mali21 Ocak 2023 19:19

    Ülkemizin ve milletimizin milli menfaatleri ve temel değerler söz konusu olunca her bir Türkün kalbi bir olur. Kutsal değerlerin  dünyalık kirli çıkarlara araç edilmesini hiçbir sağduyu sahibi kabul edemez.

  • YUSUF KALEKAPISI21 Ocak 2023 17:06

    Ben buna asla inanmıyorum.

  • Tufan21 Ocak 2023 16:43

    Güya eleştiriyor ama yine de sisim vermiyor ve hükümete ve kurumlara fayda sağlıyor diye ekliyor. Ne şiş yansın ne kebab. İki yüzlü. Sen Umre değil Hacca gitsen seni paklamaz.

  • baran21 Ocak 2023 15:48

    Deme be!  Hiç inandırıcı değilsin.