E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç'ten dikkat çeken açıklama: Kararı Türkiye verecek---

İsveç'ten dikkat çeken açıklama: Kararı Türkiye verecek

İsveç'ten dikkat çeken açıklama: Kararı Türkiye verecek
16 Ocak 2023 - 23:57 borsagundem.com

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye ile NATO müzakerelerinin normal seyrinde devam ettiğini ve olumlu bir noktada olduklarını söyledi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Başkent Stockholm'de Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

''KARARI TÜRKİYE VERECEK''

NATO müzakerelerinin Türkiye ile normal seyrinde devam ettiğini belirten Kristersson, "Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylama konusunda olumlu noktada olduğunu düşünüyorum. Sonunda kararı Türkiye verecek." ifadelerini kullandı.

28 NATO ülkesinin İsveç'in NATO üyeliğini onayladığını hatırlatan Kristersson, "Her ülkenin onay sürecine saygı duyuyoruz. İsveç ve Finlandiya, Türkiye ile Üçlü Muhtıra'nın taahhütlerini yerine getiriyor. Türkiye'nin İsveç'ten istediği iadeler konusunda ise daha önceden de belirttiğimiz gibi yargı karar veriyor. Türkiye'nin de bizim hakkımızda vereceği karara saygı duyuyorum." dedi.

AB Konseyi Başkanı Michel de AB ülkelerinin yenilenebilir enerji konusunda yatırım yapılması için cazip bir yer olarak kalması gerektiğini aktardı.

Michel, "9-10 Şubat'ta Brüksel'de yapılacak AB liderler zirvesinde, çıkarlarımızı ve şirketlerimizi savunmak için hızlı hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Avrupa'daki rekabet gücümüzü güçlendirmek için de bir fırsat olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsveç'e tepki

 

İsveç basını: PKK'nın paraları SEB'te

 

F-16 satışına İsveç ve Finlandiya şartı iddiası

 

Türkiye'den kritik İsveç adımı

 

Çavuşoğlu: İsveç bu eylemin sorumluluğundan kaçamaz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • caner17 Ocak 2023 13:46

    Kim PKK yı savunursa onun yeri SARI TORBALARDIR.

  • NUSRET ALİBEYSOY17 Ocak 2023 10:18

    BİR DÜNYA LİDERİ  ALİ BABACAN HDP NİN BAŞINA GENEL BAŞKAN OLACAK HDP DE % 51 İLE DOSTUMUZ CHP İLE İKTİDRA GELECEĞİZ.BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ.SURİYE IRAK LİBYA AKDENİZDEN EĞEDEN ÇEKİLİP GÜZEL BİR ÜLKE YAPACAĞIZ ABD İLE PARELEL DAVRANACAĞIZ, KÜRT SORUNU ÇÖZÜP ONLARA ÖZERTLİK VERECEĞİZ.SURİYE DE DEVLET KURMASINI KARŞI ÇIKMAYACAĞIZ ONLARI ÖLDÜRÜN SİHA VE TİHA UÇAK FABRİKALARINA DA KAPATACAĞIZ.

  • Pala17 Ocak 2023 08:43

    Atarlar onune 3 5 euro , kivir da kivirir bizimkiler

  • Mucise Reis : )17 Ocak 2023 05:38

    ABD de neler olacak ? f16görüşmesi.. kararı.. halkbank dahavası... dışişleri bakanı ABd teması... Bu hafta çok hızlı biçimde Türkiye/ABD görüşmeleri var. her gün bir sinyal, bir haber karşımıza çıkabiliyor. Önemli, kararlar, krtik görüşmeler.... ABD rusya ya karşo NATO da görmek siterse baskı yapacaktır... Macaristan bir kaç ay içinde onay yapacak en baştan takvim vermişti. Türkiye ABD ilişkilerindeki görüşmelerde konu gündeme gelebilir yani. ABD ilişkileri Halkbank ve diğe rbankalara ve borsayayansıma yapabilir. ABD tarafından ılımlı açıklamalar karşımıza çıkabiliyor/zıttıta olabilir. ABD -Türkkiye ilişkilerinde olsun bir göz, kulak... F35 uçaklarımız gündeme gelir mi? Adamlar hangarda koz olarak tutuyor.Rusya ve Çin tehdidi olursa ,Akdenizde Rus askeri tehdidi gerçekleşirse vb olabilir. Unutulmasın ki kktc ambargosu yedik, sonrasında rusya tehdidi TC ambargosunun kalkmasında en büyük neden olmuştu.