E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkonomik reformun önceliği üretim ve istihdam---

Ekonomik reformun önceliği üretim ve istihdam

Ekonomik reformun önceliği üretim ve istihdam
11 Aralık 2020 - 17:14 borsagundem.com

Meclis'te reform konusundaki sorulara cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan; sürdürülebilir ve kaliteli büyümeyle istihdamı arttırmayı ve vatandaşların refah seviyesini yükseltmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Yaşanan küresel salgının etkilerini en aza indirerek, üretim ve istihdamı korumayı hedefleyen hükümet, çalışmalarını hızlandırdı. Konuyla ilgili olarak da açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, reform konusunda yürüttükleri çalışmalarla ilgili: “Hukuk reformlarını, ekonomik güven iklimini de tahkim edecek şekilde ve paydaşlarımızla yakın istişare içinde hızlandırarak şekillendireceğiz” dedi. Elvan, çalışmaların verimli geçtiğine dikkat çekerek, “Ekonomimizi şüphesiz ki toplumun tüm kesimleriyle birlikte ileriye taşıyacağız.” açıklamalarında bulundu.

HEDEF REFAH SEVİYESİNİ YÜKSELTMEK
TBMM’de milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Bakan Elvan, reformların yapısına ilişkin: 

“Ekonomimizi daha dayanıklı kılmaya ve sürdürülebilir büyümeyi temin etmeye yönelik makroekonomik politikaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye ekonomisi rekabete dayalı piyasa ekonomisi geleneğine sahiptir. Ekonomi politikalarımızı bu anlayışı merkeze alarak oluşturuyoruz. Önümüzdeki dönemde sürdürülebilir ve kaliteli bir büyümeyle istihdamı artırmayı ve vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmeyi amaçlıyoruz.”

 dedi.


ÖNGÖRÜLEBİLİR REFORMLAR OLACAK
Makroekonomik istikrarı korumak suretiyle enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini anlatan Elvan: “Salgının küresel çapta getirdiği belirsizliklere rağmen ekonomik aktivitenin sürekliliğini sağlayacak, yatırım ortamını güçlendirecek, şeffaf, öngörülebilir ve hesap verebilir bir yapı içinde yeni reformlarımıza hız kazandıracağız” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ KRİTER GÜVEN

“Yatırım ortamının daha fazla iyileştirilmesi noktasında yargı reformuna hükûmet olarak büyük önem atfettiğimizi vurgulamak istiyorum.” diyen Elvan, hukukun ekonomiden ayrı düşünmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bakan Elvan, iyi işleyen bir ekonomik yapının olmazsa olmazının güven olduğuna işaret etti. Adalet Bakanı ile birlikte aynı amaç doğrultusunda çok verimli çalışmalara başladıklarını kaydeden Elvan: “Hukuk reformlarını, ekonomik güven iklimini de tahkim edecek şekilde ve paydaşlarımızla yakın istişare içinde hızlandırarak şekillendireceğiz. Ekonomimizi daha güçlü ve daha üretken kılmak için tüm tarafların görüşlerine de büyük önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

TOPLUMUN HER FERDİNİN GÖRÜŞÜ DİNLENECEK
Önümüzdeki günlerde esnaf ve iş dünyası başta olmak üzere diğer taraflarla da bir araya gelecekleri bilgisini paylaşan Bakan Elvan, şunları kaydetti: “Ekonomimizi şüphesiz ki toplumun tüm kesimleriyle birlikte ileriye taşıyacağız. Bu çerçevede esnafın, çiftçinin, sanayicinin, akademisyenin yani toplumun her bir ferdinin görüşleri bizim için son derece değerli ve kıymetlidir.”

Bakan Elvan'dan reform vurgusu: Hız kazandıracağız

 

Reformlar için iş dünyasının görüşü alınacak

 

Reform paketi görüşmeleri bugün başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.