E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiECB yıl sonuna kadar 4 kez faiz indirimi bekliyor---

ECB yıl sonuna kadar 4 kez faiz indirimi bekliyor

ECB yıl sonuna kadar 4 kez faiz indirimi bekliyor
01 Nisan 2024 - 08:21 borsagundem.com

ECB üyesi Stournaras, gazetecilere verdiği bir röportaj sırasında yıl sonuna kadar her seferinde 25 baz puan ile toplamda 4 defa faiz indirimi yapılabileceğini vurguladı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Yannis Stournaras, yıl sonuna kadar 100 baz puanlık bir indirim için 2024 yılında toplam dört faiz indiriminin mümkün olduğunu söyledi.

Stournaras, Proto Thema Sunday gazetesine verdiği mülakatta, "Enflasyon Mart ayındaki tahminlerimize uygun olarak gelişirse ve bu eğilim yıl sonuna kadar devam ederse, bu yıl ECB'den temel faiz oranlarında indirim alacağımıza inanıyorum. Şahsen bu yıl faiz oranlarının her seferinde 25 baz puan olmak üzere dört kez düşürülmesinin mümkün olduğunu düşünüyorum" dedi.

ECB'nin politika yelpazesinin güvercin tarafında yer alan Stournaras'ın görüşleri şu ana kadar diğer Yönetim Konseyi üyeleri tarafından tam olarak yankı bulmadı.

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Stournaras, "Bu henüz ortak bir görüş değil. Bazı meslektaşlarımız daha temkinli ve faiz indirimlerinin daha ılımlı olması gerektiğine inanıyor" dedi.

Reeskont faiz oranı artırıldı

 

Powell: Faiz indirimi için acele etmeye gerek yok

 

Fed: Faiz indirimini ertelemek uygun olacak

 

Avrupa Merkez Bankası Villeroy'dan faiz indirimi mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA01 Nisan 2024 11:52

    Bizde de tam tersini bekliyorum.çünkü daha da istikrarsız ve belirsizlilik ortamına girdik.