E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDüşük talep endişeleri petrol fiyatlarını baskılıyor---

Düşük talep endişeleri petrol fiyatlarını baskılıyor

Düşük talep endişeleri petrol fiyatlarını baskılıyor
03 Temmuz 2023 - 09:54 borsagundem.com

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 75,17 dolardan işlem görüyor.

Cuma günü 75,41 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 75,41 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.35 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,32 azalışla 75,17 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 70,38 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, bu hafta yapılacak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısı ve dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'den gelecek ekonomik veriler öncesinde geriledi.

OPEC toplantısında üretime yönelik bir karar beklenmese de düşük talep endişelerinin devam ettiği dönemde petrol piyasasına ilişkin ipuçları vermesi bekleniyor.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, haziranda yapılan OPEC toplantısında, temmuz ayı için ülkesinin gönüllü olarak günlük 1 milyon varil ek petrol üretim kesintisine gideceğini, duruma göre bu kesintinin uzatılabileceğini söyledi. Söz konusu toplantıda OPEC grup olarak da günlük 1,6 milyon varil gönüllü kesinti kararını sürdüreceğini açıklamıştı.

Öte yandan, geçen hafta açıklanan veriler, resesyon endişelerini hafifletirken petrol fiyatlarının yükselişini destekledi. Ancak, ABD faiz oranlarındaki artış ve talepte düşüş korkuları petrol fiyatlarını baskılamaya devam ediyor. Piyasa oyuncuları bu hafta ABD'den gelecek yeni ekonomik verileri bekliyor.

Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu hafta gerçekleştireceği toplantıda faiz oranlarına ilişkin atacağı adımlar yakından takip edilecek.

TPAO'nun iki petrol arama ruhsatının süresi uzatıldı

 

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı düştü!

 

Türkiye'nin petrol ithalatı azaldı

 

Brent petrolde teknik olarak 75,56 ile 75,65 dolar aralığının direnç, 75,12 ile 74,99 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)