E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Durum endişe verici"---

"Durum endişe verici"

Durum endişe verici
22 Temmuz 2013 - 13:14 borsagundem.com

Fransa Maliye Bakanı Moscovici Fransa'nın durumunun endişe verici olduğunu söyledi

Fransa'nın ekonomisinin 2013 ilk çeyreğinde yüzde 0,2 oranında daraldığını gösteren büyüme verisi, ülke resesyon dönemine mi giriyor korkusunu da beraberinde getirmişti. Fransa Merkez Bankasının yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,2 büyüme öngörmesine karşın, ülkenin ekonomik durumu tartışmalara yol açmış, Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici gerekli reformları uygulamak da yavaş kaldığı konusunda suçlanmıştı.
Hakkında yapılan suçlamaları reddettiğini, iş, emeklilik sistemi, rekabetçilik ve teşvik konusunda gerekli reformları yaptıklarını ifade eden Moscovici, Fransa'nın ekonomik görünümü hakkında konuştu.
Moscovici ülkesinin şu anki durumunun endişe verici olduğunu; fakat 2013'ün ikinci yarısında büyüme rakamlarının pozitif olarak yön değiştireceğini, teşviklerin artmasının ve yeni istihdam yaratılmasının meyvelerinin yılın 2. yarısında toplanmaya başlayacağını söyledi.
G20 ülkelerinin geçtiğimiz hafta Moskova'da yaptığı toplantı sonrasında CNBC mikrofonuna konuşan Moscovici ''Biz şu anda durgunluk veya resesyon dönemindeyiz. Şu andaki ekonomik görünüme baktığımda endişe verici bir durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Ülkemin maliye bakanı olarak bu eleştiriyi yapıyorum. Buna karşın, Avrupa geneliyle karşılaştırdığımızda ise Fransa'nın ekonomik görünümünün daha iyi seyrediyor'' dedi.
Fransa Maliye Bakanı, Almanya'nın kemer sıkma konusundaki tutumunu da eleştirerek bunu bir çözüm olarak görmediklerini de belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SAH22 Temmuz 2013 14:03

    assagidaki yorumlara bakiyorum ya bu yorum yapanlarin dunyadan haberi yok yada avrupayi sadece kagit uzerinde gormusler gelin gorun yasayin avrupada ondan sonra yok agir hasta yok batiyo diye yorum yapin gelin gorun kardesim turkiyeden avrupanin gobegindeki hava limani 2.5 saat mesafede fransanin almanyanin olusu 500 tene turkiye yapar sanayi desen avrupada eee turkiye de ne var ????? TEK OLAN SEY BOL KESENDEN SALLAMAK araplar para getirsede borsaya koysa veya faizden yetimin hakkini goturse diye bakiyorlar giderken de paralar vah cekiyorlar benzin desen 5 tl alt yapi desen yok yol desen yok saglik sistemi desen parasi olana var parasi olmayan olsun durumunda gelmis avrupayi elestiriyorsunuz zenginin mali zugurt un cenesini yoralmis iyi gunler dedikoduya devam kolay gelsin

  • mehmet22 Temmuz 2013 13:25

    avrupa agır hasta olup tedaviye yanıt vermemektedir korkarım bu hastalık avrupayı uyuşturucu gibi yavaş yavaş ve etkili bir şekilde çökmesine sebeb olacaktır onları teknoloji bile kurtaramayacaktır ilerisi için umut olmayan yerden ümit ışıgı çıkmaz

  • mehmet22 Temmuz 2013 13:20

    avrupa 5 yıla kalmaz ortadan kalkar zaten türkiye avrupa standartlarından daha yüksek yaşamaktadır