E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünya Türkiye'yi konuşuyor: İstanbul Toplantısı manşetlerde---

Dünya Türkiye'yi konuşuyor: İstanbul Toplantısı manşetlerde

Dünya Türkiye'yi konuşuyor: İstanbul Toplantısı manşetlerde
29 Mart 2022 - 14:40 borsagundem.com

Ukrayna'daki savaşta ateşkesi sağlamak için diplomasi trafiği yürüten Türkiye, Rusya ile Ukrayna müzakere heyetlerine ev sahipliği yapıyor. Dünya basını, Cumhurbaşkanı'nın zirve öncesi verdiği barış mesajını manşetten suyurdu.

Dünyanın gözü, Rusya ile Ukrayna müzakere heyetlerine ev sahipliği yapan Türkiye'ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Dolmabahçe'de başlayan tarihi zirve öncesinde yaptığı konuşmasından öne çıkan başlıklar ise dünya basını tarafından manşetten duyuruldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'e seslenen Erdoğan’ın “Liderler zirvesine biz ev sahipliği yapmaya hazırız” sözleri, Türkiye’nin arabuluculuk rolüne bir kez daha dikkat çekti.

BBC

Erdoğan'ın, barış için somut adımların atılması için zamanın geldiğini vurguladığını belirten İngiliz medya kuruluşu BBC, Erdoğan'ın "Barışın ve ateşkesin sağlanması iki tarafın da faydasınadır" sözlerine yer verdi.

CNN

ABD'li haber kuruluşu CNN, tarihi görüşmenin açılış anlarını canlı takip etti. Cumhurbaşkanının görüşmelerden her iki ülke için de olumlu bir sonuç çıkması temennisine yer veren CNN, Erdoğan'ın Putin ve Zelenskiy'e verdiği mesajları manşete taşıdı.

THE GUARDIAN

Müzakere görüşmelerini canlı yayınlayan İngiliz The Guardian da, Erdoğan'ın açılış konuşmasındaki başlıkları öne çıkardı. Erdoğan'ın, liderler zirvesi çağrısı yaptığını belirten The Guardian, "Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir" sözlerine yer verdi.

LE FIGARO

Fransız Le Figaro da, İstanbul'da gerçekleşen Rusya Federasyonu-Ukrayna Müzakere Heyetleri Toplantısı'nı canlı takip eden kuruluşlardan biriydi. Erdoğan'ın açılış konuşmasında odaklanan Le Figaro, Erdoğan'ın bu görüşmelerin Ukrayna ve Rusya ile bölge ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dilediği detayına yer verdi. Le Figaro, Erdoğan'ın "Müzakere süreci, barışa dair ümitleri yeşertmiş, tüm dünyayı heyecanlandırmıştır. Görüşmeleri bu kapsamda canı gönülden destekliyoruz" ifadelerine dikkat çekti.

DEUTSCHE WELLE

Alman Deutsche Welle de görüşmeleri canlı takip etti. İstanbul'da başlayan tarihi görüşmeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla veren DW, Erdoğan'ın barış mesajlarını manşete taşıdı. Ateşkes lideri çağrısı yapan Erdoğan'ın "Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz" sözleri de öne çıkan başlıklardan oldu.

HAARETZ

İsrail gazetesi Haaretz, canlı gelişmeleri anbean güncelledi. İsrailli gazete, barış görüşmelerine ev sahipliği yapan Türkiye'nin rolüne dikkat çekti.

JERUSALEM POST

Bir diğer İsrail yayın kuruluşu Jerusalem Post da, tarihi görüşmeleri yakından takip etti. Barış görüşmelerinde yaşanan anları duyuran JP, Başkan Erdoğan'ın önceki gün Putin ile yaptığı telefon konuşmasına dikkat çekti.

(Sabah)

Kremlin'den müzakerelerle ilgili ilk açıklama

İstanbul'da tarihi müzakere! Erdoğan: Dünya sizden müjde bekliyor!

Rus müzakere heyeti İstanbul'da

Erdoğan ve Putin anlaştı: Müzakereler İstanbul'da

Yüz yüze müzakereler 28-30 Mart'ta Türkiye'de yapılaca

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • astor30 Mart 2022 08:31

    ülkesinin gelecegini 3-5 kuruşa satan vatan haini troller burda. bu kadar savaş karşıtıydınızda.suriyede o kadar vatandaşımız şehit oldu niye gık cıkarmadınız. emevi camisinde namaz kılacaktınız.

  • Vatandaş29 Mart 2022 23:57

    Ülkeyi batırmışlar, işleri güçleri şov, gösteriş, debdebe, savaş bitse biz bitirdik derler...

  • Ramazan Er29 Mart 2022 19:10

    Türkiye yi bu konuma getiren sayın Erdoğan başta olmak üzere gecesini gündüzüne katan herkese çok çok teşekkür ederim. Okyanus ötesinden,Kandilden,Hristiyan sömürgelerden talimat alanlar daha da kuduracaklar biliyorum ama Allah bunların peşine takılıp gidenlere akıl fikir versin.

  • astor cevap29 Mart 2022 21:12

    ayni duygulari paylaşıyoruz ....adil bir lider adil bir yonetici olamayisi ekonomiyi perisan etmesi ....... dis pilitikada mevlut cavus oglu ve ibrahim kalinin bilgi ve tecrubesi sayesinde iki devleti baris masasina oturtmak buyuk başarıdır..... savasin kazanani olmaz

  • astor29 Mart 2022 19:57

    benzin 22 lira et 150 lira domates 20 lira türkiyeyi bu hale getiren kim. sayın kılıçtar oglu. sayın erdogan degil.

  • AHMET ÖZBİR29 Mart 2022 17:14

    TÜRKİYE'min gücü DAHİLİ ve HARİCİ hainleri ÇILTIRTTI! Aklımı seveyim, ADAM'IN PEŞİNE DÜŞMÜŞÜM geleceğimizi kurtarmışım. Terörsevicilerinin peşine takılsaydık VATAN olurdu DARMADAĞIN. İşte bütün dünya SÜPER GÜÇ Türkiye'mi konuşuyor, BARIŞ AN MESELESİ diyor.

  • astor29 Mart 2022 21:45

    tererüslerin peşine niye düşecen aponun mektubunu o kutun osman öcalanı trt ye cıkarın. sonra millet itifakı tererüstle el ele  cumhur itifakıda  apoyla el ele.

  • Mucise Reis ;)29 Mart 2022 17:13

    Ay çiçek ve buğdaya ve petrole ihtiyaç var :D komşular barışsında gidip alalım.  Sorsan petrol doğalgaz çıkıyor defalarca bulduk :D avrupayı doyuran tarım sektorumuz ile avrupa birincisiyiz.. :D ne ga zyakabiliyor millet, ne yağ alabiliyor , matozu yazmıyorum bile :D barışında ekonomimiz düzelsin düzeleceğide 12  TL usd :D yıllık yüzde 35 faizli kredi .. 

  • Ramazan Er29 Mart 2022 19:13

    Hazımsızlık ileri de daha da değişik hastalıklara sebep olur erkenden bir doktora görünseniz belki yararı olur. :) 

  • astor29 Mart 2022 15:38

    SIRF REKLAM PEŞİNDELER BAŞKA Bİ HALTLARI YOK.ŞİMDİ A HABERİ DİNLEYİN ARTIK HELE BİRDE ANLAŞMA OLURSA YERE GÖGÖGE SIGDIRAMAZLAR. DÜNYAYI KURTARDI ZANNEDERLER ZATEN PUTİN SIKIŞMIŞ DURUMDA İŞLER İSTEDİGİ GİBİ GİTMEDİ MECBUREN ANLAŞCAK.