E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDünya Kupası kahini ekonomist şampiyonu söyledi---

Dünya Kupası kahini ekonomist şampiyonu söyledi

Dünya Kupası kahini ekonomist şampiyonu söyledi
10 Aralık 2022 - 19:19 borsagundem.com

Daha önce iki kupayı doğru tahmin eden ekonomist Joachim Klement, İngiltere'nin finale ulaşabileceğini, ancak finalde Arjantin'e kaybedeceğini açıkladı.


Dünya Kupası'nda tüm dikkatler futbol oyununun efsanelerinden biri olan Arjantinli Lionel Messi'nin bu kez kupayı kaldırıp kaldıramayacağını çevrilirken, ekonomik modeller Arjantin'i favori gösteriyor.

Bloomberg'in haberine göre 2014 ve 2018'de yaptığı modellemeyle kazananı bilen ekonomist İngiltere'nin finale ulaşacağını, ancak finalde Arjantin'e kaybedeceğini öngördü.

Liberum Capital Yatırım Analisti Joachim Klement, Eylül ayında kupayla ilgili yaptığı tahminlerin arkasında durduğunu ve kupayı Arjantin'in kazanmasını beklediğini açıkladı.

Klement'in futbolla ilgili tahminlerinde 4 faktörün üzerine dayanan bir modelleme kullanıyor. Bu faktörler şöyle sıralanıyor: İklim, nüfus, kişi başına düşen gelir, kültür. Klement'e göre futbolda en iyi performans sergileyen ülkeler yıl boyunca futbol oynamaya müsait yumuşak bir iklimi, geniş nüfusu, yüksek kişi başına düşen geliri ve futbolu seven bir nüfusu olan ülkeler.

Klement bu modelinde Hindistan, Çin ve Hollanda'nın istisna oluşturduğunu belirtiyor. Ekonomiste göre Hindistan uygun koşullara sahip olmasına rağmen futbolda değil krikette başarılı, Hollanda ise küçük bir ülke olmasına rağmen futbolda oldukça iyi performans sergileyen ülkeler arasında yer alıyor.

Dünya Kupası'nda son yarı finalistler belirleniyor

Hollanda'yı eleyen Arjantin, Dünya Kupası'nda yarı finalde

Dünya Kupası'nda ilk yarı finalist Hırvatistan

Dünya Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

Japon taraftarlar, Dünya Kupası'nda takdir topluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik11 Aralık 2022 18:16

    Fas ve Hırvatistan bu dünya kupasının sürprizleri oldu.

  • mtu11 Aralık 2022 13:20

    Bizimkiler de ancak seyirci olarak katılsın kupalara.... ama bu bir sınavdır arkadaşlar kimi parayla kimisi açlıkla kimisi de başarısızlıkla sınanır. Tevekkül edin dostlar siz başarısızlıkla sınanıyorsunuz.

  • Vatandaş Hasan11 Aralık 2022 00:07

    O kahin gitsin yatsın...Demekki atıyormuş...İngiltere az önce Fransaya yenilerek elendi...

  • Neden olmasın.11 Aralık 2022 00:26

    Burada da algı var. Adam penaltıyı boşuna dışarı atmadı 😁 bahisden gelsin paralar

  • Tarkan10 Aralık 2022 20:33

    Elin adamlari..futbol oynar bize lak lak duser..tesisz yokmus..antraman..yokmus....gecin bunlari..turk futbolcusu tembel ve simariktir..azcik parlasa kisiligini..kimligini unutuyor..hele birde reklama ciksin...sanki dunyayi o kurdu..hasa..tv.de sabahlara kadar geyik muhabbeti..bos bos konusmalar...ha bide futbol fedarasyon but esi.. halka bilgi verilip payalasilmali...cok asalak temizlenmeli...fazla harcams ve odenekler kesilmeli...yeter artik ya..

  • fanatik 10 Aralık 2022 22:02

    tarkan bak oglum ,sen futboldan ne anlarsın.git konserini yap, şarkını söyle benim de tepemi attırma.