E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSÖ: Salgın bitme noktasından çok uzak---

DSÖ: Salgın bitme noktasından çok uzak

DSÖ: Salgın bitme noktasından çok uzak
27 Nisan 2020 - 21:05 borsagundem.com

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, korona virüs salgınında Afrika, Doğu Avrupa, Latin Amerika ve bazı Asya ülkelerinde artan vaka sayılarından endişe duyduğunu belirterek, salgının bitme noktasından çok uzak olduğunu söyledi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

Kovid-19'un dünya genelinde çok fazla insanın ölümüne yol açtığını dile getiren Ghebreyesus DSÖ'nün, salgının diğer sağlık hizmetleri ve özellikle çocuklar üzerindeki etkisinden derin endişe duyduğunu söyledi ve "Çocuklar, Kovid-19'un neden olduğu şiddetli hastalık ve ölümlerde daha az risk altında ama aşı ile önlenebilir diğer hastalıkların yüksek riski altında olabilirler" dedi.

"Salgın bitme noktasından çok uzak" ifadesini kullanan Ghebreyesus, örgütün Afrika, Doğu Avrupa, Latin Amerika ve bazı Asya ülkelerinde artan vaka sayılarından endişe duyduğunun altını çizdi.

Ghebreyesus, bu bölgelerdeki ülkelerde Kovid-19 vaka ve ölüm sayılarının test kapasitelerinin düşüklüğü nedeniyle açıklananın çok üzerinde olduğu uyarısında bulundu.

'Dünya DSÖ'yü dinlemeliydi'

Bir soru üzerine Ghebreyesus, 30 Ocak'ta uluslararası kamu sağlığı acil durumu ilan ettiklerine vurgu yaparak, bu dönemde Çin dışında sadece 82 vaka görüldüğünü, bunların 10'un Avrupa'da olduğunu anımsattı.

Ghebreyesus, küresel acil dönem ilan edildiğinde her ülkenin kamu sağlığına ilişkin tedbirler alması gerektiğini belirterek, "Biz ülkelere sadece tavsiyelerde bulunabiliriz. Tavsiyelerin uygulanmasına ilişkin bizim bir yetkimiz yok. Dünya (korona virüse ilişkin) dikkatlice DSÖ'yü dinlemeliydi" ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, karar için, "Temel sebep Çin'de olup bitenler değil, diğer ülkelerde olanlar" ifadesini kullanarak, Çin ile ticari aktiviteleri ve ülkeye yapılan seyahatleri kısıtlamak için hiçbir gerekçe olmadığını savunmuştu.

Ghebreyesus, 3 Şubat'ta ise Çin'e karşı ticaret ve seyahat kısıtlamalarına karşı olduklarını tekrarlamıştı.

Türkiye'de son 24 saatte 95 kişi hayatını kaybetti

Bazı Avrupa ülkeleri virüs kısıtlamalarını yumuşatıyor

Fransa'da son 24 saatte 437 kişi yaşamını yitirdi

İtalya'da virüs nedeniyle ölümler 26 bin 977'ye yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dto28 Nisan 2020 00:03

    Şu ana kadar hangi hastalığa çare buldunuz

  • Vatan sever 27 Nisan 2020 22:43

    Dünya Sağlık örgütü ne işe yararsın? Sadece ABD nin yolladığı paraları üç beş kişi yer arada bir böyle açıklamalar yapar başka bir halta yaramaz

  • ekonomist/stratejist 27 Nisan 2020 22:27

    Hiçbir pandemi kısa süreli olmamıştır uzun süre devam etmiştir mutasyona uğrayarak. Kara veba, İspanyol gribi mesela..

  • ekonomist/stratejist 27 Nisan 2020 22:24

    2. dalga yaşanacak maalesef Eylül-Kasım aylarında bekleniyor. Aşının ve kesin tedavinin olmadığı ve gizli taşıyıcıların olduğu küresel bir dünyada normal hayata dönme ayağına adeta 2. dalgayı tüm dünyaya yaşatacaklar bu kez mutasyona uğramış bir şekilde gelecek. Bir kerede eteklerindeki taşları mertçe dökseler de dünyamız rahatlasa ama nerde böyle bir şey DSÖ de küresel oyunun bir parçası olmuş.

  • JBT 27 Nisan 2020 22:14

    Orası evzinme kurumu değil.eblek herif..çözüm üret çözüm...

  • Uluğ bey27 Nisan 2020 22:10

    Bu kerkeros da komünist mi ne ? Çin yanlısı. Ramazan ayı oruç ağız beni küfürbaz ettin lan. Uzak dur açıklama falan yapma. Sınırlar açılırsa İsviçre'ye gelirim bak

  • MUSTAFA27 Nisan 2020 21:55

    bizim borsalarda bayram var   uzak olursa olsun

  • Bika27 Nisan 2020 21:44

    DSÖ zeytinyağı gibi üste çıkıyor, Covid-19 sayesinde yayıldı.

  • Mehmet Ak.27 Nisan 2020 21:38

    Trump dediği gibi neden Çini savunan ifadeler kullanıyor.bu DSÖ.insanın aklına soru işareti gelmez değil.

  • Burada çoktan bitirdiler.27 Nisan 2020 21:35

    Çifte bayram yapacaklarmış(kalanlarla)

  • Ferdi27 Nisan 2020 21:20

    Pandemiyi çok geç ilan ettiniz istifa edin