E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDramatik kayıp sonrası Terim'den istifa açıklaması---

Dramatik kayıp sonrası Terim'den istifa açıklaması

Dramatik kayıp sonrası Terim'den istifa açıklaması
16 Mayıs 2021 - 01:47 borsagundem.com

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de şampiyonluğu son anda averajla kaybetmelerinin dramatik olduğunu söyledi. Terim, "31 Mayıs itibarıyla benim sözleşmem bitiyor. Gereken neyse zaten yapacağız" dedi.

Helenex Yeni Malatyaspor'u 3-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, "Dramatik bir kayıp oldu. Denizlispor ve Yeni Malatyaspor maçlarında 7 gol atmamıza rağmen yediğimiz 2 gol bizi şampiyonluktan etti. O iki golü yemesek biz şampiyonduk. Tabi buraya gelinceye kadar başımıza gelmedik iş kalmadı." dedi.

Fatih Terim, bu sezon birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Lige şöyle baktığımızda cezaları yiyen biz. 10-11 maçı 10 kişi oynayan biz. Değişik kararlarla canı yanan biz. Ben bir hafta hatırlamıyorum ki problemsiz geçsin. Son 5-6 hafta biraz rahattık, o da biz bize kaldık. Sonuç itibarıyla başarısız olduk. Bu takımın sorumlusu ben olduğuma göre sebebi de benim olmam gerekiyor. Soyunma odasında oyuncularımla vedalaşırken, hepsine sonsuz teşekkür ettim. Çalışan arkadaşlarıma destek ve özverileri için teşekkür ettim. Pandemiyle beraber birçok şeyle uğraşmak kolay değil. Bir de sadece dışarıyla uğraşmıyorsunuz. Aynı yerden iki kişi ceza heyetine giriyor değişik cezalar veriliyor. Hiç ses yok. Dolayısıyla iç dış, ona rağmen bence iyi bile geldik. Ucundan da kaybettik."

Galatasaray, Malatyaspor'u 3-1 yendi, ikincilikle yetindi

"Galatasaray için çok önemli günlerin arifesindeyiz"
Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulüpte yapılacak seçimli olağan genel kurula atıfta bulunarak, çok önemli günlerin arifesinde olduklarını aktardı.

Hiçbir zaman ikinciliği başarı olarak düşünmediklerini anlatan Terim, "Onun için başarısızlığı kabul ediyoruz. Ancak Galatasaray'a çok kolay dokunulduğu zaman ben üzüntü duyarım. Bu sene öyle oldu. İsteyen istediği gibi davrandı. Zaten herhangi bir tepki de yok. Tepki varsa bize var. Ben esasında başka şey söylemek isterim. Bu bitti, Galatasaray için çok önemli günlerin arifesindeyiz. Sadece şampiyonluk veya Avrupa kupaları anlamında değil. Şampiyonlar Ligi'ne kaldık, ön eleme oynayacağız. Bunlardan daha önemli bir şey var. Galatasaray önemli bir tercih yapacak. Ben bir Galatasaraylı olarak bu tercihin kıymetinin iyi bilinmesini, kişisel düşüncelerin bir tarafa bırakılmasını, orta payda olan Galatasaray'da buluşulmasını ve böyle hareket edilmesi gerektiğine inanıyorum. Benim Galatasaraylılığa bakış açım bu ve hiç de değişmedi." ifadelerini kullandı.

Galatasaray, GAL Fan Token'dan 50 milyon getiri sağladı

"Sözümüzü yerine getirdik"
Fatih Terim, sorumluluk ve prensiplerinin olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim sözleşmem bu ay itibarıyla sona eriyor. İlgili sorulara elbette benim de kendime göre yanıtlarım var. Söyleyeceğim sözler ve paylaşmam gerektiğine inandığım gerçekler var. Ancak Galatasaray'ın kaybedecek tek günü yok. Ben her seçim döneminden önce olduğu gibi üzerime düşeni ve bana yakışanı yapacağım yine. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak Galatasaray'ın rekabet halinde ve yarış içinde olduğu zamanlarda bile geleceği planlamalı. Tüm olanaklarıyla beraber bir sonraki meydan okumaya hazır olmalı. Üzülerek söylüyorum ki bu hafta sonunda dahi takımın teknik direktörü, gelecekte farklı alanda yardım edebilecek, yeşil sahada veya idari anlamda görev alabilecek, teknik anlamda faydalı olabilecek kaptanı da dahil olmak üzere birçok oyuncusu serbest kalacak. Kiralık olarak kadromuzda bulunan oyuncular dönecek. Şu anda takip ettiğimiz ve görüşme halinde olduğumuz oyuncuların tercihleri başka olacak. Gelecek sezonların planlaması için gerekli adımların atılması, Galatasaray'ın her zaman en güçlü olması ve sahip olduğu özelliklerini koruması adına çok kritik bir süreçteyiz. Umarım herkes bunun farkındadır. "

Tecrübeli teknik direktör, sona eren sözleşmesiyle ilgili olarak, "Çok emin değilim, yanlış da söylemek istemiyorum ya 10 senelik ya da 15 senelik imza attım ben. Çok emin değilim ama en az iki defa 5 seneye imza attığımı hatırlıyorum. Meğer 2 senelikmiş onlar. Biz de 2 senemizi doldurduk, sözümüzü yerine getirdik. 31 Mayıs itibarıyla benim sözleşmem bitiyor. Gereken neyse zaten yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Terim, ailesiyle yarın tatile gideceğini dile getirerek, "Ben yarın itibarıyla ailemle Bodrum'a gidiyorum. ABD'ye gidemiyorum vizem yokmuş. Onu da verdim, vize almaya çalışıyorum. Oradan da belki ABD yaparım ama Bodrum'a gidiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Süper Lig'de şampiyon Beşiktaş

Fenerbahçe Süper Lig 3'üncüsü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,55
En Yüksek: 9,84
En Düşük: 9,47
Değişim 0,42 %
FK: 28,56
PD / DD: -5,46
İşlem Hacmi 756.777.443
Toplam Adet: 78.378.931
Ağırlıklı Ort.: 9,66
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 🇹🇷🇹🇷🇹🇷17 Mayıs 2021 01:30

    Helenex ???

  • Ali 16 Mayıs 2021 22:53

    Başarısız parti başkanları yıllardır istifa etmiyor.. Başarı yoksa o makamlarda kimse durmamalı

  • atmaca16 Mayıs 2021 18:42

    Nereye gidiyosan orda kal bi dahada  geri dönme de Türk Futbolu kurtuluşa ersin. Senin gibi mekân basan düşük profilli birine hiç ihtiyacı yok bu ülkenin...

  • pinokyo seni..16 Mayıs 2021 18:39

    senin de istifa olayın hiçişleribakanının olayını  anımsatıyor (M)   (M)  (M)  

  • Ders 16 Mayıs 2021 14:06

    Futbolu sahada bütçeler oynamıyor para oynamıyor futbolcu ve ona doğru taktik kurgu antrenman cesaret hedef veren hoca ve başarıya inanmış takımın arkasındaki camia oynuyor. Bunu daha önce bir kez  bursa yapmıştı bir de şimdi sergenli bjk. 

  • kubilayhan2316 Mayıs 2021 17:37

    Bu işlerin çılkı çıktı.Var dahil eski zevki vermiyor artık futbol.BJK tebrikler.

  • manyak herif16 Mayıs 2021 14:02

    2 aptal gurup bilirim biri spor kulüpleri taraftarı,diğer siyasi parti taraftarları.her ikisinde de yöneticiler,liderler ve oyuncular,milletvekilleri kazanır,onların taraftarları da boş yere karşı tarafla münakaşa eder,tartışır,ölümüne kavga eder sonuçta, aptal taraftar hava alır elde var sıfır pozisyonunda hayatlarına sefil bir şekilde devam ederler.aptallar beter olun.

  • kubilayhan2316 Mayıs 2021 17:38

    Katılıyorum lakin  son dileğinize hayır.Dürüst bir oyun artık yok ortada futbol dahil her yerde.

  • Ali veli16 Mayıs 2021 14:00

    Yav he he😭

  • fanatik kanarya16 Mayıs 2021 13:54

    fırat aydınus resmen gs.ı harcadı.göztepenin yüzde yüz lük penaltısını vermedi.bjk.ı bedavadan şampiyon yaptı .hadi yine iyisiniz karakartallar.

  • 😂😂16 Mayıs 2021 15:21

    Sinyor terime ağla

  • Recai16 Mayıs 2021 13:35

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım. He son 2 yılda transfere en fazla para harcayan takim. Oynanan futbol ise çok kötü. Geçen sene de , bu sene de şampiyon olabilirdi yine. Terim başarısız sayılmaz, ama başarılı da sayilmamali. Büyük takimi İlk 3e sokmak o kadar da zor değil

  • Enkaz 16 Mayıs 2021 12:58

    Beyfendi yıllık ne kadar dolar maaş prim vs alıyordu ? Bedava kulüp için ne yapmış ? 

  • Reel hesap 16 Mayıs 2021 12:49

    Terimintüm gs hayatında dolar bazında ne kadar kazandı ne kadar kazandırdı ne kadar transfere harcadı ne getirdi ne götürdü ortaya çıkarılması lazım bu adamın gs ye reel katkısının kar ve zararının bilinmesi lazım 

  • Vatandaş16 Mayıs 2021 12:40

    Dramatikmi...Hadiyin oradan sizde...Neresi dramatik,akıllarında bile yoktu şampiyonluk,tesadüfen son hafta acabamı dediler,o da çok zordu ,zor olanda olmadı zaten...

  • TARKUT TARKAN16 Mayıs 2021 11:08

    Bence iyi olur.Daha iyileri var yeterki araştırılsın.Bir şey zorla olmaz.Demek ki bununla bu iş olmuyor ve olmayacak gibi de görünüyor olsa zaten olur idi.

  • Gur16 Mayıs 2021 11:02

    Artistic yapma..adam ol mert ol..artik olgun devirdesin.

  • M deniz16 Mayıs 2021 10:36

    Istifa ederse yazık olur

  • Corçi hacı16 Mayıs 2021 06:57

    Muslera saatken leblebi gibi gol yediniz. İyi bir kaleci yedeği olsaydı böyle olmazdı.

  • İzzet BAŞ16 Mayıs 2021 03:18

     Fatih Terim  Bodrum'a oradan da Amerika'ya  EY ASGARİ ÜÇRETLİ TARATAR SENDE ÇALIŞMAYA, PAZARLARDA UCUZ  YİYECEK BULMAYA, GİT... BİRAZ PARAN OLURSA SENEYE VERMEYE HAZIR OL.... SPOR SPOR  DEĞİL Kİ.....

  • Ferah16 Mayıs 2021 11:04

    Aynen katilirim..bizim geyikler..hala devam.ne diyelim..allah akil fikir versin.

  • Bir yorum16 Mayıs 2021 07:51

    Teknik direktörlerin hepsi;  bilhassa  Yılmaz  Vural  Fatih  Terim den  daha az  zengin değil!  Niye Fatih Terim i hedef tahtası yapıyorsun!  Bazıları var ki çok karaktersiz!  18 yaşında futbolcu ergenin ayaklarına  en az 100-300  avroları serince bu paraları bile az bulan taraftar mı değil mi?  Futbolu bu duruma getiren aklıyla değil hezeyanları ve duygusal rahatsızlıkları ile konuşan düşünemeyen robot haline getirilmiş  taraftar gurubu mu değil mi?  Tepki göstermesini maça gitmeyerek  göstermesi gerekmez mi?  İşte bu pandemi  insanları bir nebze olsun düşündürmesi gerekir.