E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe Süper Lig 3'üncüsü---

Fenerbahçe Süper Lig 3'üncüsü

Fenerbahçe Süper Lig 3'üncüsü
15 Mayıs 2021 - 17:37 borsagundem.com

Kayserispor, sahasında Fenerbahçe'ye 2-1kaybetti. Bu sonuçla Fenerbahçe sezonu 82 puanla 3. sırada tamamladı. Trabzonspor'a yenilen Gençlerbirliği, Süper Lig'e veda eden 4. takım olurken, Kayserispor Süper Lig'de kaldı.

Süper Lig'in 42. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Fenerbahçe, son dakikada bulduğu golle 2-1 kazandı ve ligi 3. sırada tamamladı. 

Gençlerbirliği ise Trabzonspor deplasmanından 2-1 mağlubiyetle ayrıldı ve Süper Lig'e veda eden 4. takım oldu.

Ev sahibi Kayserispor'un golü, 19. dakikada Pedro Henrique'nin ayağından geldi. Fenerbahçe ise Valencia'nın 90. dakikada penaltıdan ve Serdar Aziz'in 90+9'da kaydettiği gollerle 3 puanın sahibi oldu.

Fenerbahçe, 58. dakikada Jose Sosa'nın kullandığı penaltı atışından faydalanamadı.

Bu sonuçla Fenerbahçe sezonu 82 puanla 3. sırada tamamladı. Kayserispor ise puanını 41 puanda kaldı ve gelecek sezon da Süper Lig'de kaldı.

SÜPER LİG'DE ZİRVE YARIŞININ SON PUAN DURUMU

1) Beşiktaş - 84 puan (+45)

2) Galatasaray - 84 puan  (+43)

3) Fenerbahçe - 82 puan (+31)

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Halil Umut Meler maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maç ev sahibi Hes Kablo Kayserispor'lu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

5. dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Caner Erkin bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

8. dakika Savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Pedro Henrique sol kanatta ofsaytta kalıyor.

12. dakika Sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Zoran Kvrzic uzaklardan şutunu gönderiyor ancak bu top kalenin yanıdan dışarı çıkıyor.

18. dakika GOOOLL!! Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen İlhan Parlak ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direğe yakın bölgede bu topa hareketlenen Pedro Henrique kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Hes Kablo Kayserispor, Pedro Henrique'nin golü ile skoru 1-0'a taşıyor.

20. dakika Savunma arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Enner Valencia sol kanatta ofsaytta kalıyor.

23. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

28. dakika Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Enner Valencia ceza sahasına ortasını yapıyor ancak bu top tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor.

32. dakika Caner Erkin hakeme yaptığı itirazları sonrasında sarı kart ile cezaladırılıyor.

36. dakika Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Bright Osayi-Samuel ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topa kimse temas edemiyor ve savunma oyuncuları tarafından tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor.

38. dakika Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jose Sosa bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

44. dakika Karlo Muhar, Ozan Tufan'a yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

45+4. dakika Hakem Halil Umut Meler ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Hes Kablo Kayserispor 1-0'lık skor üstünlüğü ile soyunma odasına galip giden taraf oluyor.

46. dakika Hakem Halil Umut Meler ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. Maç konuk ekip Fenerbahçe'li oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

46. dakika Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Ferdi Kadıoğlu çıkıyor ve yerini Papiss Cisse'ye bırakıyor.

52. dakika Hızlı gelişen Hes Kablo Kayserispor atağında atılan uzun ara pasına hareketlenen İlhan Parlak ceza sahası içine topla giriyor ve şutunu çekiyor. Bu topu ileri çıkan Altay Bayındır müdahalesyle tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

55. dakika Sol kanattan kazanılan duran topta Jose Sosa ceza sahası içne ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Serdar Aziz'i İlhan Parlak çekiyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

58. dakika Penaltı atışı için topun başına Jose Sosa geçiyor. Jose Sosa kalecinin soluna şutunu gönderiyor ancak bu topa uzanan Doğan Alemdar tokatlayarak kornere gönderiyor.

63. dakika Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu ön direkte savunma oyuncuları kafa ile uzaklaştırmaya çalışıyor. Kısa düşen topu takip eden Dimitris Pelkas ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top savunma oyuncusuna çarpıp kornere gidiyor.

67. dakika Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Zoran Kvrzic ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte bu topa hareketlenen İlhan Parlak vuruşunu yapıyor. Bu top hemen kalenin yanından dışarı çıkıyor.

69. dakika Hes Kablo Kayserispor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Ramazan Civelek çıkıyor ve yerini Yasir Subaşı'na bırakıyor.

72. dakika Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Ozan Tufan kaleye yerden şutunu gönderiyor. Bu topu Doğan Alemdar yatıyor ve kontrol ediyor.

73. dakika Fenerbahçe ikinci ve üçüncü oyuncu değişikliğini yapıyor. Nazım Sangare çıkıyor ve yerini Mbwana Samatta'ya bırakıyor. Dimitris Pelkas çıkıyor ve yerini Mert Hakan Yandaş'a bırakıyor.

75. dakika Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu top kimseye temas etmiyor ve diğer kanattan uzaklaştırılıyor.

80. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu orta etkisiz oluyor.

83. dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu ön direkte savunma oyuncuları uzaklaştırıyor.

85. dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Melih Okutan ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

90. dakika GOOOLL!! Fenerbahçe, Enner Valencia'nın penaltı golü ile skoru 1-1'e taşıyor.

90+6. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Besard Sabovic kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top savunma oyuncularına çarpıp kornere gidiyor.

90+ 9. dakika GOOOLL!! Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Enner Valencia ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Serdar Aziz kafa vuruşunu yapıyor. Havalanan bu top yükseliyor ve ağlarla buluşuyor. Fenerbahçe, Serdar Aziz'in golüyle skoru 2-1'e taşıyor.

90+9. dakika Hakem Halil Umut Meler maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Fenerbahçe 2-1'lik skor ile rakibinden 3 puanı alıyor. Bu sonuçla ligi Fenerbahçe 82 puanla 3. bitiriyor. Ev sahibi Hes Kablo Kayserispor ise 41 puanla 17. olarak ligi bitiriyor.

İŞTE İLK 11'LER

Kayserispor
Doğan, Attamah, Paz, Kolovetsios, Kvrzic, Avramovski, Muhar, Aziz Behich, Lennon, Henrique, İlhan

Fenerbahçe
Harun, Nazım, Serdar, Szalai, Caner, Gustavo, Ozan, Mert Hakan, Sosa, Pelkas, Valencia

Emre Belözoğlu özel olarak görüştü
Emre Belözoğlu, ligin son maçı olan Kayserispor karşılaşması öncesi takımıyla bir görüşme yaptı. 40 yaşındaki çalıştırıcı ayrıca iki öğrencisiyle de özel bir toplantı gerçekleştirdi. Bu sezonun flaş ismi olan Dimitris Pelkas, ligin en kritik döneminde form düşüklüğü yaşadı. Yunan yıldız özellikle şampiyonluk yolundaki hayati Sivas maçındaki görüntüsüyle büyük hayal kırıklığı yarattı.

‘Aynen devam et’
Emre Belözoğlu, 27 yaşındaki oyuncuyla yaptığı özel görüşmede, “Sezonu en iyi geçiren oyunculardan birisin. Son dönemde formun düştü ama ligi güzel bitirmek senin elinde. Bu maçta gerçek Pelkas’ı izleteceğine inanıyorum” dedi. 40 yaşındaki teknik adamın özel görüştüğü bir diğer isim ise Enner Valencia oldu. Belözoğlu, “Son haftalarda yakaladığın çıkış alkışlanacak cinsten. Ortaya koyduğun mücadele ise takdire şayan. Arkadaşlarına örnek oluyorsun. Kayseri’de de aynı performansı bekliyorum” dedi.

'Şansımız hâlâ var'
Genç teknik adam, tüm takımla ya ptığı toplant ıda ise, “Şampiyonluk fırsatını elimizin te rsiyle ittik. Hâlâ az da olsa şansımız var. Şampiyonlar Ligi ihtimali de bul unuyor. Bize düşen son düdüğe ka dar en iyi mücadeleyi verip, kazanarak rakiplerin alacağı sonuçl arı beklemek” diye konuştu.

Mesut Özil yok, Altay Bayındır kadroda
Fenerbahçe sezonun son maçında konuk olacağı Kayseri deplasmanı öncesi Altay Bayındır’dan gelen haberle sevinirken Mesut Özil’in sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek olmasının şokunu yaşadı. Ocak ayında geldiği Fenerbahçe’de form tutmaya başladığı dönemde sakatlanan ve 8 karşılaşmada forma giyemeyen dünya yıldızı son 4 mücadeleye ilk 11’de başlamıştı. Ancak Mesut Kayseri deplasmanı öncesi ağrıları geçmediği için bugünkü maçın kadrosuna alınmadı. Yıldız oyuncu geçen hafta 2-1 kaybedilen Sivas maçında bu sezon ilk kez gol pası vermiş, 90+3’te Cisse’ye asist yapmıştı.

Gökhan, İrfancan, Perotti ve Sadık yok
Mesut’a üzülen Sarı-Lacivertliler’e kaleci Altay Bayındır’dan ise güzel haber geldi. Gaziantep FK maçında elinden sakatlandıktan sonra 6 karşılaşmada forma giyemeyen genç file bekçisi nceki akşam takımla çalışmıştı. Teknik direktör Emre Belözoğlu Altay’ı Kayseri’ye götürdü. Kanarya’nın deplasman kafilesinde cezalı olan Gökhan Gönül’ün yanısıra, sakatlıkları bulunan İrfancan, Perotti ve Sadık yer almadı.

Kayserispor’a beraberlik yeter
Bu sezon tam 7 farklı hocayla çalışan Kayserispor son haftaya küme düşme potasının bir basamak üzerinde girdi. Yarışta büyük avantajı olan Sarı- Kırmızılılar'a ligde kalması için şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe karşısında 1 puan yetiyor. Gençlerbirliği, Trabzon karşısında kazanamazsa, Kayseri kaybetse dahi yine ligde kalan ekip olacak.

İkili averajda geride
Kayseri yenilir, Gençlerbirliği kazanırsa ikili averajda Ankara ekibi üstün olduğu için Sarı- Kırmızılılar düşen son takım olur. İşi şansa bırakmak istemeyen Yalçın Koşukavak, Kanarya karşısına puan ya da puanlar almak için çıkacak.

Serdar Aziz 11’e dönüyor
Başarılı savunmacı sakatlığı nedeniyle Erzurum ve Ankaragücü maçlarında forma giyemedi. Sivas karşısında ise kulübede oturdu. Serdar Aziz’in yokluğu, birlikte iyi bir uyum yakaladığı Szalai’nin formunu da etkiledi. Macar futbolcu son iki karşılaşmada oyundan çıkartıldı. Defansın başarılı ikilisi, sezonun son maçında yeniden bir araya geliyor. Emre Belözoğlu’nun, Kayserispor karşısında stoper hattını Serdar ve Szalai ile kurması bekleniyor.

Düdük Halil Umut Meler'de
Merkez Hakem Kurulu, sezonun son haftasında görev yapacak hakemleri açıkladı. Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadeleye Halil Umut Meler atandı. Meler’in yardımcılıklarını ise Cevdet Kömürcüoğlu ile İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Fenerbahçe, bu sezon Halil Umut Meler’in düdük çaldığı lig maçlarında Gençlerbirliği deplasmanında 5-1, Alanya karşısında 2-1 galip gelirken, Beşiktaş derbisinde ise sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda hiç kırmızı çıkmadı.

Fenerbahçe ile Kayserispor, 50. kez karşılaşacak
Fenerbahçe ile Hes Kablo Kayserispor, ligde 50. kez karşılaşacak. İki takım arasında geride kalan 49 maçta Fenerbahçe 30, Kayserispor 9 galibiyet aldı, 10 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertlilerin 108 golüne, sarı-kırmızılılar 50 golle karşılık verdi.

Fenerbahçe son 9 maçta 3 kez kazandı
Fenerbahçe, Kayserispor ile Süper Lig’de yaptığı son 9 maçtan sadece üçünü kazanabildi. Taraflar arasında 2016-2017 sezonunda İstanbul’daki karşılaşma 3-3 bitti, Kayseri’de kazanan taraf 4-1’lik skorla ev sahibi ekip oldu. 2017-2018 sezonunun ilk yarısında Kadıköy’deki müsabaka da 3-3 tamamlanırken, Fenerbahçe ikinci yarıda deplasmanda 5-0 galip geldi. 2018-2019 sezonunda ise Kayserispor deplasmanda 3-2, evinde de 1-0 kazandı. İki ekip arasında 2019-2020 sezonunda Kayseri’deki maçı ev sahibi ekip 1-0 kazanırken, Kadıköy’deki son maç sarı-lacivertlilerin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sezon ise Kadıköy’de oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 3-0 kazanmayı başardı.

Öte yandan iki takım arasında ligdeki son 9 müsabakada 35 gol atıldı.

Kayseri’deki maçlar
Fenerbahçe ile Kayserispor, Kayseri’de 25. kez karşılaşacak. Kayseri’deki 24 lig maçında Fenerbahçe 11 galibiyet aldı, 7 maç berabere sonuçlandı, ev sahibi ekip ise 6 kez taraftarlarına Fenerbahçe galibiyeti sevinci yaşattı. Kayseri’de Fenerbahçe 37, Kayserispor ise 21 gol attı.

Tarihe geçen sonuçlar
Fenerbahçe, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisini Kayserispor karşısında elde etti. Sarı-lacivertli takım, 1994-1995 sezonunda, 20 Kasım 1994’te cezası nedeniyle İzmir’de yaptığı maçta 8-1, 2004-2005 sezonunda 20 Şubat 2005’te İstanbul’da yapılan maçta da 7-0 galip gelerek, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisine imza attı.

Şampiyonluk ihtimalleri
Süper Lig’de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray’ın da Helenex Yeni Malatyaspor’a puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Beşiktaş’ın Göztepe’yi tek farkla yenmesi ve Galatasaray’ın Yeni Malatyaspor’u 4’den az farkla mağlup etmesi durumunda da şampiyonluk sevincini, genel averajda rakibine üstün olan siyah-beyazlılar yaşayacak.

Beşiktaş ile Galatasaray’ın yenilmesi ve Fenerbahçe’nin de puan kaybetmesi halinde yine gülen taraf siyah-beyazlılar olacak.

Ligde averajla ikinci sırada yer alan Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u yenmesi ve Beşiktaş’ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak.

Galatasaray’ın berabere kalması ve Beşiktaş’ın maçını yitirmesi halinde yine sarı-kırmızılılar kupayı müzesine götürecek.

Galatasaray’ın maçını en az 4 farkla kazanması ve Beşiktaş’ın 1 farkla rakibine üstünlük kurması halinde de sarı-kırmızılılar kupaya uzanacak.

Fenerbahçe için ise tek şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Olası puan eşitliklerinde averajla rakiplerinin gerisinde kalacak sarı-lacivertli takım maçını kazanıp, Beşiktaş ve Galatasaray’ın yenilmesi halinde kupayı kaldıracak.

Şampiyon, 11 kez son haftada belli oldu
Süper Lig’de 3 puanlı sistemin uygulandığı 1987-1988 sezonundan bu yana şampiyon 12. kez son hafta belli olacak. Daha önce şampiyonluk heyecanının son haftaya taşındığı 11 sezondan 2’sinde zirve son haftada el değiştirdi. Üç puanlı sistemin uygulandığı sezonlarda 2005-2006 ve 2009-2010’da son haftaya lider giren Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetti. 2005-2006’da Galatasaray’a geçilen sarı-lacivertli ekip, 2009-2010’da ise şampiyonluğu Bursaspor’a kaptırdı.

2005-2006’da Fenerbahçe ile Galatasaray son haftaya 80’er puanla girdi. Fenerbahçe’nin Denizlispor’la deplasmanda 1-1 berabere kaldığı son haftada Galatasaray, Kayserispor’u 3-0 yenip şampiyonluğa ulaştı.

2009-2010’da ise son haftaya 72 puanla 2. sırada giren Bursaspor, son haftada Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti. 34. haftaya 73 puanla lider durumda giren Fenerbahçe ise Trabzonspor’la 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluğu Bursaspor’a kaptırdı.

Ligde son olarak 2017-2018 sezonunda Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir son haftaya şampiyonluk iddiasıyla girmiş, Galatasaray sezonun sonunda ipi göğüsleyen takım olmuştu.

4 büyüklerin pandemi zararı 850 milyon

Ali Koç tekrar aday olacak

Son haftaya kadar süren şampiyonluk yarışları

Fenerbahçe'de Mesut Özil şoku!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 88,30
En Yüksek: 91,00
En Düşük: 86,85
Değişim -0,23 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,37
İşlem Hacmi 218.045.713
Toplam Adet: 2.462.598
Ağırlıklı Ort.: 88,55
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali16 Mayıs 2021 18:34

    Emre bu ne torpil hiçbir teknik kariyerin yok Fb gibi kulübün teknik direktörü oldun.

  • manyak herif16 Mayıs 2021 15:19

    2 aptal gurup bilirim biri spor kulüpleri taraftarı,diğer siyasi parti taraftarları.her ikisinde de yöneticiler,liderler ve oyuncular,milletvekilleri kazanır,onların taraftarları da boş yere karşı tarafla münakaşa eder,tartışır,ölümüne kavga eder sonuçta, aptal taraftar hava alır elde var sıfır pozisyonunda hayatlarına sefil bir şekilde devam ederler.aptallar beter olun.

  • Norman16 Mayıs 2021 14:18

    Fb bu şekilde hakemle maç kazana kazana kendini bitirecek Avrupadan sıfır çekmeye devam edecek oysa Avrupada ülke bazında en fazla taraftara sahip takım adam gibi dürüstçe mücadele verse gs yi yenmek onun önünde ligi bitirmek dışında büyük bir vizyon ortaya koysa  çok çok ileri noktada olurdu ama orta doğu şark kafasını kim gelirse gelsin genetik olarak aşamıyor 

  • TAMİZ KARTALGÖZ16 Mayıs 2021 11:58

    Hakem FB nin yenmesi için her yerini yırttı sonuda yenilttirdi.gecen hafta sivasspor FB döve döve ve ezeze endiler.ayıp olmasın diyer 3-5 de atmadılar.fb gibi büyük kulupten artık emre ve volkan eli çekilmeli yaptığı tüm trafserler gönderilmeli.yedi bir güçlü takım kurulmalıdır.takımın başına brezilyalı bir teknik direktör de getirilmelidir.

  • Fener16 Mayıs 2021 08:31

    Ş E L A L E

  • Vatandaş Hasan16 Mayıs 2021 07:29

    Hakem nolur nolmaz diye Fener gol atana kadar maçı uzattı,görevini yaptı.Daha önce birçok maçta olduğu üzere...! FENERİN ŞU YER CÜCESİ DE HALA ŞAMPİYON OLACAĞINI SANDI YA,PES...

  • Vatandaş Hasan16 Mayıs 2021 12:30

    Hadi ordan sende len KAMİL...ADIN GİBİ kAMİL OLDUĞUNU BELLİ ETMİŞSİN.

  • Kamil 16 Mayıs 2021 11:15

    Öteki maçlar zaten bitmişti, yanı şampiyon belli olmuştu ama senin gibi ahmaklar anlamazlar birde suçlarlar

  • RİZEli EGEEN bjk15 Mayıs 2021 23:35

    matematiksel olarak hala şampiyonluk ümidi varmı acaba , şu yer mantarına biri yok desin.....puuuuhahahahahahah

  • EKRİST15 Mayıs 2021 23:06

    FB hakkında yorum yapmaya değmez.gerçekler ortada.yaşlı uyumsuz bitik para doymuş pres yapamayan koşmuyan Türk ve Yabancı futbolcuları emre ve volkan takıma monta etti kulubüde büyük maddi zarara uğratarak sezon bitirdiler.

  • amanin amanin15 Mayıs 2021 22:46

    Geçen gün de dedim. Fenevbahçe 2.yi atana kadar maçlar bitmiyor bi türlü.

  • Kamil 16 Mayıs 2021 11:15

    Öyle olsa sivasa 2 değil 3 atana kadar izin verirlerdi. Ama merak etme sana atmalarına izin verilecek

  • mantık16 Mayıs 2021 07:53

    Bir de şikeci olsaydı ne yapar eder 4. üyü de attırırdı!