E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisD&R TAV’la yurtdışına açılacak---

D&R TAV’la yurtdışına açılacak

D&R TAV’la yurtdışına açılacak
28 Aralık 2015 - 12:12 borsagundem.com

D&R CEO'su Kürşat Demircioğlu, TAV'ın yurtdışında açtığı havalimanlarında mağazalaşmayı planladıklarını açıkladı

Doğan Grubu'nun 1996 yılında temelini attığı D&R, bugün Türkiye'nin en büyük kültür perakende markalarından biri haline geldi. Kitap pazarındaki satışların yüzde 25'i D&R üzerinden yapılıyor. 27 ilde 152 mağazasıyla hizmet veren şirket, iç pazara odaklı büyüme stratejisini 20l6'da değiştirmeye hazırlanıyor. Bu yıl yurtdışına açılmaya karar veren şirket, TAV Havalimanları Holding ile birlikte hareket edecek.

D&R CEO'su Kürşat Demircioğlu, TAV'ın yurtdışında açtığı havalimanlarında mağazalaşmayı planladıklarını söylüyor. Demircioğlu, "Uzun zamandır yurtdışına açılma planımız vardı ama iç piyasadan fırsat bulamadık. Bu yıl TAV ile açılacak olan havalimanlarında yurtdışı açılımına başlıyoruz. İlk olarak Almanya'daki havalimanından başlayacağız" diyor.

20l6'da cirosunu 800 milyon TL'yi çıkarmayı hedefleyen şirket, 10 mağaza açmayı ve 30 milyon TL yatırım yapmayı planlıyor. Kürşat Demircioğlu, sadece mağazalaşmaya değil IT konusunda altyapı yatırımlarına odaklanacaklarını belirtiyor. Önümüzdeki yıl cadde mağazalarına odaklanmayı planlayan D&R, tüketiciye daha fazla ulaşabilmek için 100-150 metrekarelik küçük mağazalar açacak. Kids ve Toys olmak üzere çocuklar için iki farklı konsept geliştiren şirket, önümüzdeki dönemde oyuncak işine ağırlık verecek. İlk D&R Toys mağazasını Trump AVM'de, bu yıl ikincisini ise Suadiye'de açan şirket, önümüzdeki birkaç yıl içinde 10 tane oyuncak mağazası açmayı hedefliyor.

Sosyal sorumluluk projelerine de odaklanan D&R, kısa bir süre önce Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Herkese Kitap Vakfı işbirliğiyle, '81 İlde 81 Kütüphane Projesi'ni başlattı. Proje kapsamında tüm D&R mağazalarından 1 Mart tarihine kadar 'temassız ödeme' ile alışveriş yapan herkes, Türkiye'nin 81 ilinde ihtiyacı olan okullara kütüphane yapılmasına katkı sağlayabilecek. (EKONOMİST DERGİSİ)
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)