E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDöviz hareketlendi, piyasalar temkinli---

Döviz hareketlendi, piyasalar temkinli

Döviz hareketlendi, piyasalar temkinli
06 Ağustos 2020 - 08:38 borsagundem.com

Bayram sonrası yaşanan swap karmaşasından sonra hareketlenen dolar ve euroda yükseliş sürüyor. Borsa gelişmeleri izliyor

Küresel piyasalarda dolardaki zayıflamaya rağmen yurtiçi piyasalarda döviz kurlar hareketlendi. Dolar 7.05 TL’yi geçti, euro ise 8.42 lirayı test etti. Kamu bankaları üzerinden döviz satışı yapılarak kontrol altında tutulan kurlarda yaşanan yükseliş altının gramını 465 lira seviyesine taşıdı.

TL'nin değerini korumak için 2019'dan bu yana 110 milyar dolara yakın satış yapıldığı tahmin ediliyor.
Yatırımcılar, bugün İngiltere Merkez Bankası'nın alacağı kararları, ABD'de haftalık işsizlik başvuruları verisini takip edecek. ABD'de görüşmeleri devam eden teşvik paketi ve korona virüsü salgınına yönelik haber akışının da dikkatle izleneceği vurgulanıyor.

Hisse senedi cephesinde ise dalgalı bir seyir izleniyor. Seans içerisinde gelen panik satışlarının da etkisiyle sert düşüşler yaşanabiliyor. SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, yatırımcıları, “Borsa kumarhane değildir. Borç parayla ya da krediyle borsaya girilmez” diye uyarıyor. Özellikle de aşırı prim yapmış hisselere karşı küçük yatırımcıların temkinli olması öneriliyor.

Dövizde hareket sürüyor mu?

Asya borsaları yön bulmakta zorlandı

Metaller yükselişini sürdürüyor

New York borsası günü kazançla kapattı

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)