E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL'de yatay seyir---

Dolar/TL'de yatay seyir

Dolar/TL'de yatay seyir
18 Ocak 2024 - 10:59 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yatay seyirle başlamasının ardından 30,1430 seviyesinden işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,1 artışla 30,1316'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne ise yatay seyirle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 30,1430'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 artışla 32,8580'den, sterlin/TL yatay seyirle 38,3870'ten satılıyor.

Dolar endeksi ise şu sıralarda yüzde 0,3 azalışla 103,2 puan seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) martta faiz indirimlerine başlayacağına yönelik beklentilerin zayıflamasının varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Dünya genelinde önemli merkez bankalarının "güvercin" adımlarına piyasa beklentilerinden daha geç başlayacağına yönelik öngörüler güç kazanmaya devam ederken, Fed'in dün açıklanan "Bej Kitap" raporunda da ülkede ekonomik aktivitenin kasımdan bu yana "çok az" değişiklik gösterdiğine ilişkin değerlendirmeler yer aldı.

Para piyasalarında Bankanın martta faiz indireceğine ilişkin öngörüler yılın başında yüzde 85 ihtimalle fiyatlanırken, dün güçlü gelen perakende satış verilerinin ardından yüzde 60'a kadar geriledi.

Yılbaşından bu yana ABD'de açıklanan verilerin enflasyonu destekler nitelikte olduğunu ifade eden analistler, bu durumun Fed'in faiz indirimleri konusunda aceleci olmayacağına işaret ettiğini dile getirdi.

Öte yandan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, dün Türkiye'nin kredi notu görünümünü yükseltmesinin ardından 17 Türk bankasının kredi notu görünümlerini de "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

Analistler, bugün yurt içinde kısa vadeli borç stoku ile haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmasının yanı sıra dünya genelinde yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 102 ve 101 puan seviyelerinin destek, 104 ve 105 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Altında primli seyir

 

Kısa vadeli dış borç stoku yüzde 15.3 arttı

 

Borsa güne alımlarla başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )18 Ocak 2024 11:09

    Eskiden koalisyonlar olsa dolar asla 30 kat olmazdı... yanlışları bile bile göre göre.. görevden alınmalar konuşanı susturmalar görevden azli istenenler derken dolar 30 tl oldu... bu hale gelme sebebi malesefki sınırsız yetkılı adımlar oldu. dunyanın hangi ülkesinde böyle olabilirdi ? Gerçekten bu ekonomı yavaş yavaş maaşlara, fakirkliğe, ağır vergiler  vb. herşeyler eyansıyacak... ihracatcı kur avantajı yapsın diye, bi rçok alanda hammadde dolar, tohumdan, gubreye, mazoıtan,  plastığe,  kapıttan her turlu metal hurda kg mı... bunları üreten 1 tane fabrıka kurmadılar... olanlarıda sattılar... formulortada... kg 5 usd olan ürünü sen tamamen tl olarka rüeten tesis yaparsan 1 usd imal eder dunyaya satar 4 kat kazanırsın... bunuda yapamadılar.. her ay 5 dev fabrıka kurulsa, toog modellı devlet özel desteklı özel iş insanları desteklense... nerede o kafaa.. o kada olsa bu hale düşmezdık