E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL dar bantta fiyatlanıyor---

Dolar/TL dar bantta fiyatlanıyor

Dolar/TL dar bantta fiyatlanıyor
07 Eylül 2023 - 11:17 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 26,8390 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 26,8190'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 26,8390'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yatay seyirle 28,7570'ten, sterlin/TL de yüzde 0,1 altında 33,5200'den satılıyor.

Dün yatay seyirle günü 104,9 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışına paralel 104,9 seviyesinde bulunuyor.

Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1,0710 seviyesinde seyrediyor.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "şahin" adımlarına devam edebileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle negatif bir seyir izlendiğini ifade ederek, bugün Avro Bölgesi'nde büyüme verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in eylül toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını ifade eden analistler, Banka'nın kasım toplantısında ise 25 baz puan faiz artırma ihtimalinin yüzde 44'e çıktığını aktardı.

Analistler, söz konusu gelişmede, dün hizmet sektörüne ilişkin açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesinin etkili olduğunu belirterek, Banka'nın sıkılaştırıcı para politikasına devam edebileceğine ilişkin tahminlerin güçlendiğini söyledi.

Öte yandan, Fed'in ülkedeki ekonomik aktivitenin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerini içeren "Bej Kitap" raporunda, temmuz ve ağustos aylarında ekonomik büyümenin "ılımlı" olduğu ve ülke genelinde istihdam artışının yavaşladığı bildirildi.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde büyüme ve ABD'de haftalık işsizlik başvurularının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103'ün destek, 105 ve 106 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dolar/TL paritesi dar bantta seyrediyor. Dün yurt için piyasalar Orta Vadeli Programa odaklandı. OVP'ye göre yıl sonu büyüme beklentisi %4,4 olurken 2024 büyüme beklentisinin %4,0 olduğu raporlandı. Enflasyon tarafında ise yıl sonu enflasyon beklentisi %65'e, 2024 enflasyon beklentisi %33'e, 2025 enflasyon beklentisi %15,2'ye ve 2026'da %8,5'e revize edildi. OVP sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sıkı para politikasının desteğiyle enflasyonu yeniden tek haneye düşürecek cari işlemler dengesini iyileştireceğiz" dedi. ABD'de ise artan enflasyonist endişelerle gözler Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmelerine çevrildi. Fed'den Collins enflasyonda baskının devam ettiğini ve soğumanın sürdürülebilir olması gerektiğini bildirdi.' denildi.

Gram altında yön yukarı

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Yatırımcıların altına tahsis ettikleri fon miktarı 11 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)