E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoların toparlanması altını geriletti---

Doların toparlanması altını geriletti

Doların toparlanması altını geriletti
11 Şubat 2021 - 08:12 borsagundem.com

ABD enflasyon verileri sonrası dolarda yaşanan toparlanma altın fiyatlarını geriletti

Dün ABD'de açıklanan enflasyon rakamları sonrasında doların önemli para birimleri karşısında bir miktar güçlenmesi ve enflasyona karşı koruma amaçla altın talebinin zayıflaması uluslararası piyasalarda altın fiyatlarını geriletti.

Dün bir ara 1855,49 dolar/ons seviyesine kadar yükselmiş olan spot altın fiyatı bu sabah 1834,08 dolar/ons seviyesini test etti. Şu sıralarda da düne göre yüzde 0,26 kayıpla 1837,80 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, Fed Başkanı Powell'ın ABD ekonomisinde toparlanma için mali politika desteğinin zaruri olduğu yönündeki açıklamaları sonrasında yatırımcıların Biden'in 1,9 trilyon dolarlık yeni yardım paketine ilişkin gelişmelere odaklandıklarını belirtiyorlar.

Çin piyasalarının 18 Şubat'a kadar sürecek yeni yıl tatiline girmeleri nedeniyle altın piyasalarında da daha düşük işlem hacmi bekleniyor.

Analistler, spot altın fiyatının 1831 dolar desteğini aşağı kırması halinde 1818 dolara kadar geri çekilme yaşanabileceğini ifade ediyorlar. Yukarı hareketlerde direnç ise 1853 dolar/ons seviyesinde.

Dolar, euro karşısında güçlenir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)