E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Dolarda yeni rekor seviye---

Dolarda yeni rekor seviye

 Dolarda yeni rekor seviye
16 Kasım 2023 - 11:17 borsagundem.com

Dolar fiyatları, yeni rekor seviyesinden başlarken, euro fiyatları ise 31 TL üzerindeki seyrini sürdürüyor.


Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,17 artışla 28,6812'den tamamladı. Kur, açılış sonrasında 28,7038 TL'ye kadar yükselirken, böylelikle piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.

Dolar/TL, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından 10.40 itibariyle önceki kapanışının hemen üzerinde 28,6900'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 azalışla 31,0940'dan, sterlin/TL de yüzde 0,2 değer kaybıyla 35,5460'dan satılıyor.

Dolar endeksi şu sıralarda yüzde 0,1 yükselişe 104,5 seviyesinde dengelendi.

Analistler, Çin ekonomisinde resesyon endişelerinin güçlenmesinin yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında gerçekleşen görüşmeden alınan negatif sinyallerin etkisiyle yatırımcıların temkinli davrandığını ifade etti.

ABD'de enflasyonun beklentilerden daha hızlı yavaşlamasının ardından, dün açıklanan verilere göre Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) de ekimde aylık yüzde 0,5 ile Nisan 2020'den bu yana en büyük düşüşünü kaydederken, yıllık yüzde 1,3 artışla beklentilerin altında gerçekleşti.

Söz konusu gelişmelerle para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralık toplantısında faizi sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını belirten analistler, bankanın gelecek yıl haziran ayı itibarıyla faiz indirimlerine başlayacağına yönelik tahminler güç kazandığını aktardı.

CDS 8 baz puan geriledi

Öte yandan, düşüş eğilimini sürdüren Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) dün de yaklaşık 8 baz puan gerileyerek 356,5 baz puana indi.

Analistler, bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Philadelphia Fed imalat sanayi endeksi, kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini ifade ederek, teknik açıdan dolar endeksinde 103 puan seviyesinin destek, 105 ve 106 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Altında yön yukarı

 

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

 

Konut satışları ekimde azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)