E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda sınırlı yükseliş---

Dolarda sınırlı yükseliş

Dolarda sınırlı yükseliş
04 Mayıs 2022 - 11:35 borsagundem.com

Dün yüzde 0,50'ye yakın düşüş kaydeden dolar/TL, Fed'in faiz kararını açıklayacağı günde sınırlı yükseliş gösteriyor.

Dün düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,5 altında 14,8153'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 11.15 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 14.8350 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,2 artışla 15,6180'den, sterlin/TL yüzde 0,3 değer kazancıyla 18,5630'dan satılıyor.

Dolar endeksi, bugün önceki kapanışın hemen üzerinde 103,5'te dengelendi.

Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 yükselişle 1,0530 seviyesinden işlem görüyor.

Fed, yakından takip edilecek

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı politika faizi kararı öncesinde yatırımcıların temkinli hareket ettiğini bildirerek, tahvil piyasalarında yatay bir seyrin hakim olduğunu dile getirdi.

Karar metni ve toplantı sonrası Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların piyasalarda oynaklığı artırabileceğini ifade eden analistler, tahvil piyasalarında Fed'in 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğinin fiyatlandığını söyledi.

Analistler, bugün yurt dışında ABD'de ADP istihdam raporu verileri, dış ticaret dengesi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini aktararak, Rusya-Ukrayna savaşındaki haber akışının da döviz kurları üzerinde etkili olabileceğini kaydetti.

İnfo Yatırım forex bülteninde, "Hafta içerisinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren USDTRY paritesi, haftanın üçüncü işlem gününde 14.81 seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Yeni günde ise piyasalar haftanın en önemli gelişmelerinden biri olan FED kararını takip edecek. FED TSİ 21:00’da faiz oranı kararını açıklayacak. Beklentiler 50 baz puanlık faiz artışı yönünde. Haziran toplantısında ise bankanın 75 baz puanlık adım atabileceği bekleniyor. 21:30’da ise FED başkanı Powell basın açıklamasında bulunacak. Bu sebeple söz konusu saat dilimlerinde küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. Öncesinde ise 15:15’te yine ABD kanadından gelecek olan ADP özel sektör istihdam verisi takip edilecek. Bu sebeple yeni günde hareketli fiyatlamalar gerçekleşebilir. USDTRY paritesini teknik olarka inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 14.88 – 15.00 – 15.15 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.70 – 14.55 – 14.43 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir." diye belirtiliyor.

Ruble değer kazanmaya devam ediyor

 

Borsalardaki düşüşü durduracak önemli ayrıntı

 

Bitcoin 28 bin dolara düşebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)