E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki düşüşü durduracak önemli ayrıntı---

Borsalardaki düşüşü durduracak önemli ayrıntı

Borsalardaki düşüşü durduracak önemli ayrıntı
04 Mayıs 2022 - 11:14 borsagundem.com

2021 yılında rekor üstüne rekor kıran borsalar 2022 yılına sıkıntılı bir başlangıç yaptı. Küresel borsalarda aşağı yönlü dalgalı seyir devam ediyor. Ancak düşüşü frenleyecek önemli bir ayrıntıya dikkat çekiliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hisse senetleri 1939'dan bu yana yıla en kötü başlangıcını yaptı. Ukrayna'daki savaş, yüksek enflasyon ve durgunluk korkuları piyasalara yeni para girişini frenliyor. Ancak ünlü yatırım bankası Goldman Sachs analistler, piyasalarda yönü yukarı çevirecek yüz milyarlarca dolarlık kaynağın yolda olduğuna dikkat çekiyor. Bilanço döneminde geri alımlara ara veren şirketlerin önümüzdeki günlerde yeniden alıma geçmesi bekleniyor.

Goldman Sachs'a göre Amerikan şirketleri bu yıl şimdiye kadar 400 milyar dolardan fazla hisse geri alımına izin verdi. Bu, geçen yıl bu zamanlar görülen rekor seviyeden %22 daha fazla.

Ekonomik ortam daha zorlu hale gelse de şirketler hala sağlıklı bir şekilde kazançlarını artırıyor ve hissedarlara ödül vermek için kullanılabilecek büyük rezervler biriktiriyor.

Goldman Sachs analistleri S&P 500 geri alımlarının bu yıl %12 artacağını tahmin ediyor. Apple (#AAPL) kısa bir süre önce 90 milyar dolarlık ek hisse geri alımına izin verdi. Google yönetimi (#GOOGL) 70 milyar dolarlık bir geri alım daha onayladı.

Enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle canlanan petrol sektörü de hisse geri satın alma planlarını hızlandırıyor. ExxonMobil (XOM) geçen hafta geri alım programının boyutunu üç katına çıkardı. Şimdi 2023'e kadar 30 milyar dolarlık hisseyi geri satın almayı bekliyor. BP Salı günü fazladan 2,5 milyar dolarlık geri alım yaptı. Geçen ay 30 milyar dolarlık yeni bir hisse geri alım programı açıklayan JPMorgan Chase (JPM), alımın bu rakamla sınırlı olmayacağını açıkladı.

Bu gelişmeler karşısında ABD Başkanı Joe Biden geri alımları sınırlamak ve şirketlerin servetlerini çalışanlar ile diğer paydaşlarla paylaşmaya teşvik etmek istiyor.

Ancak yatırımcılar için, devam eden geri alım çılgınlığı, hisse fiyatlarını destekleyerek ve uzun bir bilinmeyenler listesine rağmen şirketlerin ekonomik görünüm hakkında genel olarak iyi hissettiklerini göstererek bir destek sağlayabilir.

Avrupa borsalarında 'küresel para politikası beklentileri' etkisi

FED küresel finans krizine mi sebep oluyor?

Yedi önemli küresel göstergeyle güne bakış

Küresel hisse senedi satışları her yöne yayılmış durumda

Küresel piyasalar yön arayışında

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)