E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yen karşısında güçleniyor---

Dolar yen karşısında güçleniyor

Dolar yen karşısında güçleniyor
23 Mayıs 2023 - 15:52 borsagundem.com

Dolar, dünya piyasalarında Fed faiz beklentileriyle yükseldi, yen karşısında 6 ayın zirvesine ulaştı.

Japon yeni dolar karşısında 138'i geçerek, ABD ve Japonya'nın para politikası arasındaki ayrışma nedeniyle kasım sonundan bu yana en zayıf seviyelerine geriledi.

Yatırımcılar, ABD enflasyon verilerinin mevcut seviyesini koruması, perakende satışların iyimser olması ve işgücü piyasasının herhangi bir gevşeme belirtisi göstermemesi nedeniyle yavaş yavaş Fed faiz indirimi beklentilerini öteliyor.

ABD borç tavanı müzakereleri yatırımcıların odağında

Bu arada yatırımcılar, son tarih olan 1 Haziran noktasında herhangi bir ilerleme kaydedilmediği için ABD borç tavanı müzakerelerini de yakından izliyor.

Japonya Merkez Bankası, güçlü enflasyonist baskılara rağmen kilit kısa vadeli faiz oranını yüzde -0,1'de tutmaya devam ediyor.

Japonya'da manşet enflasyon oranı, yüzde 2,5'e daha fazla yavaşlayacağı tahminlerine rağmen nisan ayında beklenmedik bir şekilde yüzde 3,5'e yükselirken, çekirdek enflasyon oranı yüzde 3,4 ile üç ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Dolar/TL'de yükseliş eğilimi

 

Dolara 'Fed' desteği

 

Larry Summers: Borç krizinin borsalara maliyeti 6 trilyon dolar

 

Dolardaki sıçrama borç tavanına mı çarpacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)