E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euroda sakin seyir---

Dolar ve euroda sakin seyir

Dolar ve euroda sakin seyir
04 Aralık 2020 - 16:18 borsagundem.com

Haftanın son işlem gününde veri gündeminin zayıf olmasına karşın Moody's'in bu akşam gelmesi muhtemel Türkiye değerlendirmesi bekleniyor. Gün boyunca 7,80'de dengelenen dolar kuru günün ikinci yarısında 7,76-7,78 bandında gidip geliyor

Yılın son ayına girilen haftada Türkiye ekonomisi için kritik olan enflasyon, dış ticaret verileri açıklandı. Haftanın son işlem gününde reel efektif döviz kuru fiyatlandı. Piyasaların kapanışından sonra gece saatlerinde açıklanması muhtemel Moody's, Türkiye değerlendirmesi en önemli gündem maddesi oluyor.

Dün açıklanan kasım ayı enflasyonunun beklentilerin üzerinden gelmesi ile dalgalanan dolar/TL günü gerileyerek tamamlamıştı. Bugün bir miktar yükselen dolar/TL, 7,80 seviyelerinde dengelenirken günün ikinci yarısında 7,77'ye, euro/TL de 9,48 seviyelerinden 9,44-9,45 seviyelerine geriledi.

16.15 itibarıyla dolar/TL 7,7833, euro/TL 9,4662 seviyesinden işlem gördü.

MOODY'S BEKLENİYOR

Yurt içinde günün tek verisi Merkez Bankası reel efektif döviz kuru. TÜFE bazlı reel efektif kuru Ekim ayında 60,64 seviyesinden büyük bir değişim göstermeyerek 60,65 seviyesinde açıklandı.

Moody's Eylül ayında Türkiye'nin kredi notunu 'Negatif' görünüm ile 'B2' seviyesine indirmişti. Analistler notun değişmeyeceğini, görünümün de aynı kalmasını bekliyorlar.

Piyasaların gündemde hazine ihaleleri ve ECB olacak 

Reel efektif döviz kurunda tarihi seviye

Dövizde ticari taraf ağır bastı: Geriledi

Kamu bankaları döviz işlemlerinde rekor zarar yazdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)