E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıReel efektif döviz kurunda tarihi seviye---

Reel efektif döviz kurunda tarihi seviye

Reel efektif döviz kurunda tarihi seviye
04 Kasım 2020 - 14:52 borsagundem.com

Türk Lirası reel döviz Kuru endeksi Ekim'de tüketici fiyatları bazlı olarak düşüş gösterdi ve tarihi düşük seviyesini gördü.

Merkez Bankası tarafından yayımlanan verilere göre, 2003=100 bazlı reel efektif döviz kuru endeksi TÜFE bazında 60,66 puana geldi.

TÜFE bazlı reel döviz kuru Eylül'de 62,21 puandan 62,31 puana revize edildi.

Yİ-ÜFE bazlı reel efektif döviz kuru Ekim'de 70,55 puan oldu. Yİ-ÜFE bazlı reel efektif döviz kuru Eylül'de 72,29 puandan 71,45 puana revize edildi.

Gelişmekte olan ülkeler bazlı reel efektif endeksi 51,74 puandan 50,37 puana geldi. Gelişmiş ülkeler bazlı reel efektif endeksi 69,82 puandan 67,96 puana geldi.

Nominal efektif döviz kuru, Türkiye’nin dış ticaretinde önemli paya sahip ülkelerin para birimlerinden oluşan sepete göre, Türk Lirası (TL)’nın ağırlıklı ortalama değeri olarak hesaplanıyor.

Reel efektif kurun artışı Türk Lirası'nın değer kazandığını, diğer bir anlatımla Türk mallarının yabancı mallar cinsinden fiyatının arttığını gösteriyor.

Doların hareketi hisse senetlerine bağlı

Dolar güne karışık seyirde başladı

Borsa İstanbul'da ABD seçimi fiyatlanıyor

Borsalar yükselirken futbol kulüpleri kaybettirdi

Borsaya her ay ortalama 47 bin yeni yatırımcı geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)04 Kasım 2020 15:58

    Arkadaşlar 17 kuruş zam geliyor. tedbirinizi alın Petrol fiyatı artmıştı zaten dunyada, haliyle Türkiye bu durumdan etkılenecek. depoları kart ile fullemeyi unutmayın. litre başına 17 kuruş Türkiye gibi bir ülkede buyuk para. Bol şans... Dunyada petrol artınca, ülkemizde maliyetler imalat nasıl bu enerjı zamları ile düşecek ? mantık ve akıl kuramıyorum hala. hayrolsun. keşke bir kerede haksız çıkan biz olsaydık. yıllardır malesef... : ((