E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar rekor kayıp serisine mi gidiyor?---

Dolar rekor kayıp serisine mi gidiyor?

Dolar rekor kayıp serisine mi gidiyor?
12 Ekim 2023 - 13:18 borsagundem.com

Enflasyon verileri öncesi dolar, 2020 yılından bu yana gördüğü en uzun kayıp serisine doğru ilerliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Doları, üç yılı aşkın sürenin en uzun kayıp serisine doğru ilerliyor. Analistler, dolardaki yükselişin nihayet sona erip ermediği konusunu tartışıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD Doları, ABD TÜFE verileri öncesi 2020 yılından bu yana gördüğü en uzun kayıp serisine doğru gidiyor.

Rekor kayıp serisi mi?

Bloomberg’den Matthew Burgess’in haberine göre, Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Christopher Waller da dahil olmak üzere Fed yetkililerinin daha fazla sıkılaştırmadan kaçınabilecekleri yönündeki son yorumlarının ardından yedinci günde de düşüş yaşadı.

Endeks, ABD faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalabileceği yönündeki bahislerle üst üste iki çeyrek boyunca yükseldi ve geçen hafta neredeyse bir yılın en güçlü seviyesine ulaştı.

Düşüş trendinden bahsetmek için henüz çok erken

Doların 2023 yılındaki kazanımları, yıla ABD para biriminin düşeceğini tahmin ederek başlayan yatırımcıları gafil avladı. Ancak analistler, bugün açıklanacak ABD enflasyon verilerinin beklenenden daha güçlü gelmesi durumunda ertelemenin kısa bir durgunluktan başka bir şey olamayacağı konusunda uyarıyor.

Commonwealth Bank of Australia stratejisti Carol Kong, “Bunun ABD Doları’ndaki düşüş trendinin başlangıcı olduğu sonucuna varmak için henüz çok erken” diyor ve yaklaşan ABD TÜFE verilerinin anlatıyı değiştirebileceğini ve doları yeniden yukarı itebileceğini söylüyor.

Artan jeopolitik riskler yükseliş için katalizör

Westpac Banking’e göre ise dolar kısa vadede kaybını devam ettirebilir ancak Hazine getirilerinin tavan yapmasıyla bu durumun uzun sürmesi pek olası değil. Artan jeopolitik riskler de dahil olmak üzere genel anlamda faktörler, doların yıl sonuna kadar yükselişini sürdüreceği anlamına geliyor.

Westpac döviz stratejisi başkanı Richard Franulovich, 2024 yılına kadar bu hedefin gerçekleşeceğini söylüyor. Franulovich, “Öncelikle, getirilerdeki büyük düşüş, artışları tekrar masaya koyacaktır” diyor ABD ekonomisine dair verilerin sağlam kaldığını, istihdamın en iyimser tahminlerin üzerinde olduğunu ve ilk göstergelerin çekirdek TÜFE'nin beklenenden daha güçlü olabileceğini gösterdiğini belirtiyor.

Brezilya ve Çin'den dolara darbe

 

Dolardaki yükseliş ne kadar sürecek?

 

Doların hisse senetleri üzerindeki baskısı artıyor

 

Gelişen ekonomilerde dolar kâbusu

 

Yükselen dolar, borsa boğalarını tedirgin ediyor

 

Morgan Stanley'dan dolar endeksi beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)