E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, rakipleri karşısında rekor tazeledi---

Dolar, rakipleri karşısında rekor tazeledi

Dolar, rakipleri karşısında rekor tazeledi
17 Ocak 2024 - 08:00 borsagundem.com

ABD doları, önde gelen para birimleri karşısında yüzde 0,10 artarak 1 aylık rekorunu tazeledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Christopher Waller'ın açıklamalarının mart ayında faiz indirimi beklentilerini azaltmasıyla Dolar Endeksi (DXY) son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.

ABD'nin önde gelen ticari ortaklarının para birimlerinden oluşan sepet karşısında doların değerini yansıtan DXY bu sabah yüzde 0,10 artarak 103,437 seviyesine yükseldi.

Waller, ABD'nin Fed'in %2'lik enflasyon hedefine "çarpıcı bir mesafede" olmasına rağmen, merkez bankasının daha düşük enflasyonun sürdürüleceği netleşene kadar gösterge faiz oranında indirim için acele etmemesi gerektiğini söyledi.

CME'nin FedWatch aracına göre, mart ayında faiz indirimine ilişkin piyasa beklentileri bir önceki seanstaki %76,9'luk görüşe kıyasla %62,2'ye kadar geriledi.

IG piyasa analisti Tony Sycamore, piyasanın son fiyatlamasının Fed faiz eğrisini daha makul bir bölgeye getirdiğini belirtirken, "2024 yılı için hala 157 baz puanlık faiz indirimi fiyatlanmışken, bunun gevşemesi için yer var. Faiz indirimleri geliyor ancak bazılarının umduğu kadar çabuk değil" dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın çarşamba günü yapacağı açıklamaların daha fazla yeniden fiyatlama getirebileceğini de sözlerine ekledi.

City Index ve FOREX.com piyasa analisti Matt Simpson da Asya para birimlerinin sabah seansında dolar karşısında konsolide olduklarını, ancak Fed'in faiz indirimi beklentilerinin azalmasıyla zayıflayabileceklerini söyledi.

Simpson, Fed fon vadeli işlemlerinin 2024 yılında dört Fed faiz indirimine işaret ettiğini, daha önce bu sayının beş olduğunu belirtti.

Dolar Endeksi dün de yüzde 0,7 artışla 13 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 103.138 seviyesine çıkmıştı.

Dolar/TL'de kademeli yükseliş

 

Dolar/TL tarihi zirvede yatay hareket ediyor

 

Dolar endeksinde baskı sürüyor

 

Dolar endeksinde 5 ayın en düşük seviyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)