E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar Fed öncesi geriledi---

Dolar Fed öncesi geriledi

Dolar Fed öncesi geriledi
11 Eylül 2015 - 09:08 borsagundem.com

Dolar, Fed toplantısı öncesinde önemli para birimleri karşısında 1 haftadan uzun bir sürenin en düşüğünde

Dolar önemli para birimleri karşısında, Fed’in gelecek hafta alacağı faiz kararı öncesinde 1 haftadan uzun bir sürenin en düşüğüne yakın seviyede tutunuyor.

Dolar 16 önemli para biriminin 13’ü karşısında bu hafta gerileme gösterdi. Ekonomistler, Fed politika yapıcılarının 17 Eylül’de alacakları karar ile ilgili bölünmüş durumda. Fed fon vadelileri, faiz artırım ihtimalinin üçte birden düşük olduğuna işaret ediyor. Avustralya doları, ülke merkez bankasının yılsonuna kadar faiz indirim kararı alacağı iddialarının zayıflaması ile 2 yılın en büyük haftalık yükselişini kaydetmeye hazırlanıyor. Yeni Zelanda doları, imalat sanayi endeksinin Ağustos’ta ivmelendiğini gösteren verinin ardından Cuma günü değerlendi.

Auckland’daki Westpac Banking Corp. kıdemli piyasa stratejistlerinden Imre Speizer, “Piyasalar, Fed’in faiz artırım ihtimalinin düşük olduğunu fiyatlıyor. Bu durum döviz kurlarına yansıyacaktır. Bu noktada dolarda uzun pozisyon için fazla bir iştah görülmeyebilir” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi bu hafta yüzde 0.7 geriledi. Endeks Tokyo saati ile 13.27’de 1,205.93 puan oldu. Endeks Perşembe günü 1,204.18 puan ile 1 Eylül’den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Dolar euro karşısında bu hafta yüzde 1.2 geriledi ve 1.1285 dolar seviyesinde yatay bir seyir izliyor. Dolar yen karşısında 4 Eylül’den bu yana yüzde 1.5 güçlendi ve Cuma günü yüzde 0.1 yükselerek 120.79 yenden işlem gördü. Dolar önemli para birimlerinin çoğu karşısında geçtiğimiz üç ayda Fed’in faiz artıracağı beklentileri ile yükseliş gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)