E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 1.92'yi aştı, faiz artıyor---

Dolar 1.92'yi aştı, faiz artıyor

Dolar 1.92'yi aştı, faiz artıyor
25 Temmuz 2013 - 10:45 borsagundem.com

ABD Doları, para birimleri sepeti karşısında bugün düşse de iç piyasada değerlenerek 1,92 lirayı aştı

Yurtiçi piyasada ise ABD Doları güne 1,92 liranın üzerinde başladı. Saat 10.27 itibariyle 1,9235 lirada seyreden doların yükselişi karşısında Merkez Bankası bugünü "istisnai gün" ilan etti.
Haftaya 1,9181 liradan başladıktan sonra ilerleyen günlerde en düşük 1,8995 liraya kadar gerileyen ABD Doları bugün işlemlere 1,9242 seviyesinden başladı. Dolardaki yükseliş üzerine Merkez Bankası bugünü "istisnai gün" ilan etti. Piyasa yapıcı bankalar bugün yüzde 7,25'ten fonlama imkanı kullanacak.
Gösterge tahvilin bileşik faizi güne yüzde 9,05 ile yükselişle başladı.Tahvil bono piyasasında, ABD'deki 10 yıllık tahvillerin yükselişi ve buna paralel olarak Türk Lirası'ndaki değer kaybının baskısıyla 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün yüzde 8,97'ye kadar yükseldikten sonra günü yüzde 8,91'den tamamlamıştı.
Yurt içinde temmuz ayı kapasite kullanım oranı ve reel sektör güven endeksi verilerinin, son gelişmelerin reel ekonomiye etkisi açısından takip edileceğini belirten analistler, ABD tahvillerine bağlı seyrin devam edeceğini öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet 25 Temmuz 2013 11:06

    Abicim ne yaparsanız yapın yada yapmaya çalışın su yolunu bulur bazı reel gerçekler vardır ve bunların gerçekleşmesini engelleyen sistemler ama hiçbir zaman bu reel gerçeklerin ortadan kalkmasını engelleyemez aynı şey türkiye içinde geçerlidir.öyle yada böyle türkiye bir rayına girecektir ve bazı kesimler içimizdeki hainlerde dahil bu gerçekliği ortadan kaldıramazlar sadece zaman açısından biraz ötelerler onlarada bu türk toplumu yakında cezasını keser biraz zaman geçince geriye bakılıp ne yapılmak istendiğdaha iyi anlaşılır o açıdan..

  • Fasulye25 Temmuz 2013 10:56

    Finas yıkım lobisi işbaşında. 2001 yaşatılmaya çalışılıyor. Lobi başarılı olursa AKP araç plakalarında kalır. AKP başarılı olursa yeni finansal güçler ortaya çıkar. Hint kenevircilerini de izleyin ve hafife almayın.