E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDoktor Kıyamet uyardı: Tesla hisseleri sıfır dolar olacak---

Doktor Kıyamet uyardı: Tesla hisseleri sıfır dolar olacak

Doktor Kıyamet uyardı: Tesla hisseleri sıfır dolar olacak
10 Ağustos 2020 - 10:18 borsagundem.com

Wall Street’in en çok konuşulan hissesiyle ilgili ünlü yatırımcı Marc Faber’dan dikkat çekici bir yorum geldi. Faber’a göre Tesla hissesinin değeri yakın zamanda sıfır dolara kadar düşebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tesla hisseleri ABD borsalarının ve otomotiv endüstrisinin en tartışmalı hissesi konumunda. 2020 yılında %260’ın üzerinde performans gösteren yeni nesil sürücüsüz ve elektrikli araç üreticisi şirketin hisseleri yatırımcılarda merak oluşturuyor. Buna karşın ayı piyasası yorumlarıyla bilinen 74 yaşındaki İsviçreli yatırımcı Marc Faber CNBC’deki röportajında Tesla hisselerinin sıfır dolara kadar düşeceğini öngörüyor.

Hisse senetlerine ilişkin yorumlarıyla "Doktor Kıyamet" olarak da adlandırılan Faber röportajında, “Ürettikleri şeyler Mercedes, BMW, Toyota, Nissan tarafından da üretilebilir. Dünyadaki herkes önünde sonunda bunu çok daha düşük maliyet ve çok daha yüksek verimle üretebilir” sözlerine yer verdi. Ünlü yatırımcı, “Toyota ve diğer otomobil şirketleri için piyasa yeterince büyük değil. Fakat piyasa büyüdüğünde alana dahil olacaklar ve ardından Tesla çok daha fazla rekabet içerisine girecek” dedi.

Marc Faber artan rekabetin şirketin işletme ve hisse senedi performansında çok büyük bir etki yaratacağını düşünüyor. Faber “Bana kalırsa Tesla önünde sonunda sıfırı tüketecek bir şirket” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz hafta Bloomberg’de yer alan bir habere göre Mercedes-Benz büyük bir hamleyle elektronik araç piyasasına giriyor. Şirket pazar için iki elektrikli SUV tipi araç ve iki sedan tipi araç açıklamaya hazırlanıyor.

Faber’a göre Tesla hisselerinde açığa satış stratejisi çok sınırlı bir ayı piyasası stratejisi olarak değerlendirilebilir. Faber konuya ilişkin, “Eğer sinirlerinize hakim bir yatırımcıysanız ve geceleri her şeye rağmen uyuyabiliyorsanız fazla değerlenmiş ve düşmesi yakın hisseleri açığa satış göstererek portföyünüzü koruyabilirsiniz” ifadelerinde bulundu.

Wall Street’teki rallinin sebebi bilgisiz yatırımcılar

 

Beş otomobil devi bir Tesla etmedi

 

Çin'de enflasyon beklentilere yakın gerçekleşti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yusuf Aslan18 Ağustos 2020 14:37

    Arkadaşlar Eminimki Bu Adamın Teslada Hissesi Var Aynısını Altına Yaptılar 2000 Seviyesine Aşınca 2400 Fln Olcak Dediler Aslında Onlar Altınlarını Sattılar Sonra Altın Bi Günde Tekrar 1900'e Gelince Zarar Eden Halk Oldu Düşmeyin Teslanın 0 Olacağı İddialara

  • Hasan karaozan 12 Ağustos 2020 07:21

    TESLA en az 10 yıldır takip ediyorum. Elon Musk gelecek öngörüleri çok güçlü tahmincilerin görmediği çok güçlü faktörler var. Elon beyninde planladı ve uyguluyor bütün insanlık görecek ki ulaşım,iletişim,ve bir kaç daha sektör. Elon Musk ele geçirecek. Bunu da aklı ve bilgisi ile yapıyor. Bunun önüne ancak ondan daha akılı ve bilgili biri geçe bilir. Bu da şuan dünya üzerin de yok. Haberin aksine ELON şirketleri önümüzdeki 10 yıl içinde dünya katma değerin %50 sahip olacak. Bunu kimse engelleyemeyecek.

  • Sezar10 Ağustos 2020 23:32

    Tesla değerinin düşmemesi için yenilikler konusunda lider olmalı ki değerini korusun. Ericsson unun ďurumuna düşmesin. Doğru söylüyor.

  • T. ISHIKOL11 Ağustos 2020 19:08

    Tesla şirketi küreselcilerin elinde o da Elian Mask bu adam ve Bill Gates ve bilinmeyenler bu takımın içinde suç duyurusunda bulmalıdır bunlar dünya genelinde Corana virüsün baş mimarı

  • Misafir10 Ağustos 2020 23:30

    Bence bu adam Türkiye'nin ekonomi bakanlığını hakedecek kadar geri zekalı

  • Bika10 Ağustos 2020 21:09

    İflas eden her şirketin hisseleri sıfıra düşer, nakit akışını yönetemeyen şirketler borç batağına düşüp batar.

  • mehmet10 Ağustos 2020 13:36

    çok atmışsın,biraz düşük at,0 ne demek,yoksa teslanın hisselerinemi göz diktin

  • Tufan10 Ağustos 2020 13:09

    Toyotanın onda biri cirosu var ama daha değerli? Balon olduğu belli. Almanya çin gibi devler yakında adapte olacaklar elektrik olayına ve o kadar satış yapma şansı kalmayacak.

  • EKRİST10 Ağustos 2020 11:52

    Gayet mantıklı çoğu ülkeler elektrikli otomobil üretmeye başlayınca aynı dediği gibi olacaktır.

  • mustafa temiz10 Ağustos 2020 11:28

    faber amca seni gidi yalanci aciga satismi yaptin tesla hisseleri 20 bin dolarlara gelecek dunyanin en degerli hisseleri olacak buyuk oyunu tesla kazandi zaten ne mercedes nede toyota arastiran bilir teslanin sadece otomobil sirketi olmadigini tesla bor hard ware and software sirketi aple gibi eviniz arabaniz motorunu hatta yatiniz milyon mile batarya yakinda geliyor sigorta chip arac batarya enerji depolama enerji uretme vs....

  • mıysız10 Ağustos 2020 11:20

    tsla deli para kazandırdı bu sene

  • Yorum10 Ağustos 2020 11:01

    Adam 20 yıl sonrası için konuşmuş gibi şu an yapabilen niye yapmıyor peki çünkü yeterli alt yapıları yok motorlu araçların fabrikalarını elektrikliye çevirmek oldukça masraflı yani kısa dönemde böyle bişey gerçekleşmesi mümkün değil bu şirketler peyder pey yatırım yaparlar anca o da 20 yılı bulur o zamana kadar da tesla uçan arabayı çıkarır zaten yakında büyük kargolar bile güneş ve elektrikli hirbit büyük doronlarla taşınacak ülkeden ülkeye karada ve denizde yük taşımacılığı bitecek

  • Mucise Reis ;)10 Ağustos 2020 10:52

    BTC = sıfır olacak ... Tesla = sıfır olacak. TL = usd  olacak

  • FİNANSŞÖR10 Ağustos 2020 10:52

    yorumu gercekci buldum.eğer tesla dediği gibi olur ise borsaların büyük düzeltmeye geldiğinin bir öngörüsüdür.