E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDoğru hisse sepetiyle erken emeklilik---

Doğru hisse sepetiyle erken emeklilik

Doğru hisse sepetiyle erken emeklilik
20 Şubat 2020 - 11:53 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nde erken yaşta emeklilik oldukça popüler bir hayat biçimi haline geldi. FIRE adı verilen sistemde 20li 30lu yaşlarda emekli olmak mümkün.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal Bağımsızlıkla erken yaşta emekli olmak son yıllarda özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde oldukça yaygın bir yöntem olarak dikkat çekiyor. FIRE (Fınancial Independence Retire Early) olarak adlandırılan sistemi uygulayanlar belli bir birikim sağladıktan sonra bu birikimleri hisse sepetleri haline getirerek sürekli gelir elde ediyorlar.

FIRE erken emeklilik yöntemi olmakla birlikte aynı zamanda bir yaşam tarzı. Uygulayanla minimal bir hayat tarzını tercih ederek harcamalarından kısıp kendilerine zaman ayırmayı hedefliyorlar. İnternet üzerinden konuyla ilgili paylaşılan çeşitli blog yazılarını ve videoları takip ederek sürekli gelirlerine yön veriyorlar.

20li ve 30lu yaşlarında emekli olabilmeyi mümkün kılan sistem 50 yaşın üzerindekiler için de oldukça popüler. Üstüne üstlük söz konusu blog yazarlarının birçoğu da belli bir yaşın üzerinde. Minimal hayat biçimini tercih etmekse kişilerin daha sağlıklı bir hayat sürmesini destekliyor. Sistemi uygulayanlar mütevazi bir hayat geçirmeyi çalışarak elde edilmeye çalışan birikimden ve harcanan zamandan daha öncelikli görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)