E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDogecoin'de balina dalgası---

Dogecoin'de balina dalgası

Dogecoin'de balina dalgası
09 Mayıs 2021 - 09:54 borsagundem.com

Elon Musk'ın sunacağı SNL programı öncesi Dogecoin bir anda düşüşe geçti. 30 dakikada 0.71 dolardan 0.59 dolara geriledi

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk ABD'nin ünlü komedi programı Saturday Night Live'ın (SNL) bugün yayımlanacak bölümünde sunucu koltuğuna oturdu. Daha önce birçok ünlü isim SNL'de sahne aldı. Ancak Elon Musk Twitter'da yaptığı paylaşımlarla SNL'i bu hafta sadece keyifli vakit geçirmek isteyenlerin değil kripto para yatırımcılarının da heyecanla takip etmesini sağladı.

Musk 28 Nisan'da yaptığı ilk duyuruda ünlü The Godfather filmine göndermede bulunarak yaptığı kelime oyunuyla "The Dogefather, SNL, 8 Mayıs" mesajını paylaştı.

Ardından dün yaptığı açıklamada ise 'konuk oyuncular' mesajıyla SNL'e katılacak isimlerin yer aldığı bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta çok da kaliteli olmayan bir şekilde Dogecoin'in sembolü olan Shiba Inu cinsi köpek de yerleştirilmişti.

Bu paylaşımlar Elon Musk'ın SNL'de Dogecoin'le ilgili önemli bir açıklama yapacağına dair önemli bir beklenti oluşturdu. Sosyal medyada daha önce bilançosuna Bitcoin ekleyen Tesla'nın Dogecoin de aldığına dair dedikodular bile yayıldı.

Bu sebeple 28 Nisan sabahı 0.27 dolardan işlem gören Dogecoin bugün 0.71 dolara kadar yükseldi. Yani Elon Musk'ın yarattığı beklenti yüzde 162'lik yükselişe yol açtı.

1 DAKİKA ÖNCESİNDE BAŞLADI
Bugün 18.29'da inanılmaz bir satış başladı. Dogecoin 0.71 dolardan 30 dakika içinde 0.59 dolara düştü. Tam olarak ne yaşandığını değerlendirmek için tozun biraz dağılmasını beklemek gerekiyor. Ancak ilk anda 18.15 civarında bir kripto para borsasındaki tek bir cüzdana 11, başka bir kripto para borsasındaki tek bir cüzdana ise yaklaşık 15 milyon dolar değerinde Dogecoin transfer edildiği tespit edildi. Bu da satışları 'balina' denilen büyük yatırımcıların tetiklediği yorumuna yol açtı. Anlık olarak 0.60'ın altını gören Dogecoin'de saat 19.00 itibarıyla ise tepki alımları başladı. Saat 19.45 itibarıyla yeniden 0.66 dolara yükseldi. Dogecoin bu seviyesiyle son 1 haftada yüzde 80 değer kazanmış durumda.
(Selim Karahan /Habertürk)

Elon Musk'tan Dogecoin ve kripto para uyarısı

Dogecoindeki realizasyon, altcoinleri coşturdu

Dogecoin’i yükselten 4 sebep

Dogecoin, Ripple'ı geride bıraktı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)