E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDogecoin’i yükselten 4 sebep---

Dogecoin’i yükselten 4 sebep

Dogecoin’i yükselten 4 sebep
05 Mayıs 2021 - 11:14 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında bu yıl Dogecoin rüzgarı esiyor. Ancak yıllık getirisini yüzde 11 bine çıkaran altcoindeki olağanüstü yükselişin sebepleri balon piyasası söylemlerini destekler nitelikte


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsmini Shiba Inu cinsi köpekten alan internet fenomeni kripto para birimi Dogecoin kripto para piyasasında bu yıl en başarılı performans gösteren para birimlerinden birisi oldu. Yıllık getirisini %11.000’e çıkaran Dogecoin yılın en çok kazandıran 10 dijital para birimi arasına girdi.

Bir şaka amacıyla oluşturulan dijital para biriminin sert yükselişi destekçilerinde hem takdire hem de endişeye neden oluyor. Eleştirmenler Dogecoin’in bir varlık balonunun sahip olduğu bütün özellikleri bünyesinde taşıdığı ve patlamaya hazır olduğu konusunda uyarıyor. MarketWatch yazarı Mark DeCambre Dogecoin’in yükselişine yol açan dört faktöre dikkat çekiyor:

Elon Musk faktörü

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk Cumartesi günü ABD’nin popüler eğlence programlarından ‘Saturday Night Live’ın sunuculuğunu yapacak. Musk’ın kameraların karşısına geçmesi şimdiden teknoloji destekçilerini heyecanlandırmış görünüyor.

Milyarder yatırımcı bu yıl Dogecoin’in en önde gelen destekçilerinden birisi oldu ve Dogecoin hakkında verdiği demeçlerle kripto paranın spekülatif bir biçimde yükselmesine yol açtı. Musk ‘Saturday Night Live’ programı öncesinde paylaştığı bir Twitter mesajında Godfather filmine gönderme yaparak kendini “Dogefather” olarak tanımlamıştı.

Aracı kurumlardaki Dogecoin ticareti

Son dönemde birçok yeni kripto para borsası Dogecoin ticareti yapacağını açıkladı. Kripto borsası Gemini Salı günü spekülatif kripto para birimi için ticaret ve saklama desteği vereceklerini belirtti. Ticaret platformu eToro Dogecoin’i platformuna kattığını açıkladı. Webull 20 Nisan tarihinde kullanıcılarının Dogecoin satın almasına izin verdi.

Geride kalma korkusu

Yükselişin ardındaki nedenlerden birisi de geride kalma korkusu. Borsagundem.com’un derlediği verilere göre Bitcoin yaklaşık 455 bin 668 Türk Lirası civarında işlem görüyor. Kripto para piyasalarındaki yükselişi kaçırmak istemeyen yatırımcılarsa Dogecoin’deki spekülatif hareketlere odaklanıyor.

New York merkezli döviz ticareti firması Oanda’nın Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya konuyla ilgili açıklamasında, “Dogecoin yükseliyor çünkü birçok kripto para taciri Elon Musk’ın ‘Saturday Night Live’ programında oluşturacağı herhangi bir spekülasyonu kaçırmak istemiyor” dedi.

Erişilebilirlik

Kripto para platformu Allnodes’un CEO’su Konstantin Boyko-Romanovsky, Dogecoin’deki boğa piyasası tezinin Musk’tan ve bir diğer milyarder Mark Cuban’dan geldiğini kabul ediyor. Ancak Romanovski geçtiğimiz dönemde 60 bin dolara kadar ulaşan Bitcoin yerinde Dogecoin’in daha erişilebilir olduğuna da dikkat çekiyor.

Romanovski, “Maliyeti çok daha az olduğu için halka daha çok hitap ediyor. Tek bir Bitcoin için 60 bin dolar vermek bazıları için korkutucu olabilir. Doge bir bakıma ABD Doları’nın dijital formuna benziyor” ifadelerine yer verdi.

Balonlara ve spekülatif çılgınlıklara dikkat

Oanda’dan Edward Moya Dogecoin balonunun şimdiye kadar patlaması gerektiğini belirterek, “Ancak kurumsal yatırımcılar bu momentumdan yararlanmaya çalışıyorlar ve bu daha fazla yükselişi destekleyebilir” ifadelerine yer verdi. Ancak bir noktadan sonra Dogecoin’in sert bir düşüş geçireceği konusunda ciddi bir beklenti söz konusu.

Mark DeCambre yazısının sonunda Dogecoin konusunda şüpheli olan birçok yatırım uzmanının Dogecoin’in amatör yatırımcıları büyük zararlara uğratabileceği konusunda uyardığını belirtti.

Dogecoin, Ripple'ı geride bıraktı

 

Bitcoin ve Ethereum'da düşüş

 

Değerli metallere sert satışlar geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)