E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri: PKK faaliyet gösterdiği her ülkenin güvenliğine tehdit oluşturuyor---

Dışişleri: PKK faaliyet gösterdiği her ülkenin güvenliğine tehdit oluşturuyor

Dışişleri: PKK faaliyet gösterdiği her ülkenin güvenliğine tehdit oluşturuyor
03 Ağustos 2023 - 20:47 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı AİHM binasına zorla giren PKK'lılarla ilgili, "PKK, faaliyet gösterdiği her ülkenin kamu düzeni ve güvenliğine tehdit oluşturuyor" açıklamasını yaptı

Türkiye, AİHM binasına zorla giren PKK'lılarla ilgili, "Bu saldırgan eylem, PKK’nın faaliyet gösterdiği her ülkenin kamu düzeni ve güvenliğine tehdit oluşturduğunu bir kez daha göstermiştir. Avrupa’da PKK terör örgütünün propaganda, finansman ve eleman devşirme faaliyetlerine son verilmesi çağrımızı yineliyoruz" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Strazburg’da bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına PKK iltisaklı kişilerin zorla girmelerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Terör örgütünün, örgüt sembolleriyle terör propagandası yapma girişiminin "kabul edilemez" olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PKK iltisaklı oluşumlar, son dönemde özellikle Avrupa’da giderek artan şekilde şiddet kullanma, çeşitli uluslararası kuruluş binalarına zorla girerek terör propagandası yapma cüretinde bulunmaktadır. PKK’nın özellikle Avrupa ülkelerinde ifade ve gösteri özgürlüğü kisvesi altında propaganda dahil faaliyetlerini serbestçe yürütmesine izin verilmesi, örgütü bu tür hukuksuz ve saldırgan eylemlerde bulunma konusunda cesaretlendirmektedir. Nitekim PKK terör örgütü mensuplarının Avrupa Konseyi binası önünde süren gösteri ve eylemlerine ilişkin müteaddit kereler uyarılarda bulunmuştuk. Bu saldırgan eylem, PKK’nın faaliyet gösterdiği her ülkenin kamu düzeni ve güvenliğine tehdit oluşturduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu çerçevede, Avrupa’da PKK terör örgütünün propaganda, finansman ve eleman devşirme faaliyetlerine son verilmesi çağrımızı yineliyoruz."

3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

 

Terör örgütü PKK'nın finans ayağına darbe!

 

İsveç, kendini PKK'yı bitirmeye adayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)