E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir ve bakırda 'Çin' baskısı---

Demir ve bakırda 'Çin' baskısı

Demir ve bakırda 'Çin' baskısı
26 Şubat 2024 - 09:48 borsagundem.com

Bakır, güçlü dolar ve Çin'de stokların artmasıyla geriledi. Demir cevheri de Çin'de yüksek stok ve yavaş inşaat faaliyeti nedeniyle geriledi

Bakır fiyatları, önemli ekonomik veriler ve Çin'de artan stoklar öncesinde güçlenen ABD dolarının baskısıyla değer kaybetti.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 09.18'de %0,5 düşüşle 8.529 dolar/tona gerilerken Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Mart bakır kontratı, %0,4 düşüşle 68.990 yuan/tona (9.585,27 dolar) geriledi.

Yatırımcıların odak noktası ABD, Japonya ve Avrupa'dan gelecek enflasyon verileri olacak ve bu veriler gelecekteki faiz oranı hamlelerine ilişkin beklentilerin iyileştirilmesine yardımcı olacak.

Bu arada, Çin'de artan stokların, piyasa üzerinde baskı oluşturduğu belirtildi.

Bu arada, tatil sonrası talepte henüz bir toparlanma olmadığı kaydedildi.

Demir cevheri, Çin'de yüksek stok ve yavaş inşaat faaliyeti nedeniyle geriledi

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de artan stoklar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yavaşlayan inşaat faaliyetlerinin talep endişelerini artırmasıyla düştü.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, TSİ 05.22'de %2,82 düşüşle 878,5 yuan/ton (122,05 dolar) seviyesinde işlem gördü.

Singapur Borsası'nda Mart ayı demir cevheri, %3,12 düşüşle 116,3 dolar/tona geriledi.

Analistler, Çin'in büyük limanlarındaki demir cevheri stoklarının arttığına dikkat çekti ve Batı Avustralya limanlarını tehdit eden kasırganın demir cevheri merkezinden uzaklaşmasının tedarik kaygıları da azalttığını kaydetti.

Öte yandan dünyanın ikinci büyük demir cevheri tedarikçisi Vale, Brezilya'da şiddetli yağışların neden olduğu son tren kazasının sevkiyatlarını veya üretimini etkilemeyeceğini bildirdi.

Analistlere göre yüksek sevkiyatların mevsimsel olarak yavaş bir sezonda devam etmesi halinde cevher fiyatlarının arz yönünden pek destek bulamayacağını belirtti.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,97, sıcak haddelenmiş rulo %0,82, filmaşin %0,66 ve paslanmaz çelik %0,43 düştü.

Küresel piyasalar yeni haftada temkinli

 

Altında güçlü dolar baskısı

 

Ethereum 22 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)