E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevherinde Çin baskısı---

Demir cevherinde Çin baskısı

Demir cevherinde Çin baskısı
14 Mart 2024 - 08:55 borsagundem.com

Demir cevheri, Çin'de talep endişelerinin devam etmesiyle daha da düştü

Demir cevheri vadeli işlemleri fiyatları, Çin'deki talebe ilişkin süregelen endişelerin olumsuz etki yaratmasıyla zayıfladı, ancak Pekin'in son ekipman iyileştirme taahhüdü kayıpları sınırladı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %1,22 düşüşle 809,5 yuan/ton (112,57 dolar) seviyesinde tamamladı ve kontrat Ay Yeni Yılı tatilinin sonundan bu yana %16 düşüş kaydetti.

Singapur Borsası'nda Nisan vadeli demir cevheri, %0,85 düşüşle 104,65 dolar/tona geriledi.

Analistler, piyasa katılımcılarının sıcak metal üretimindeki değişimi göz önünde bulundurarak olası bir toparlanma işaretlerini yakından takip ettiğini belirtti..

Fiyatların düşme hızı, kısmen Çin'in durgunlaşan ekonomisini desteklemek için yaptığı son hamle nedeniyle yavaşladı. Çin kabinesi dün büyük ölçekli ekipman iyileştirmelerini ve tüketim mallarının satışını teşvik etme planının ayrıntılarını yayınladı.

DCE'de koklaşabilir kömür %4,46 düşerek 1.586 yuan/tona geriledi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'ndaki çelik göstergeleri genel olarak zayıftı. İnşaat demiri %2,05, sıcak haddelenmiş rulo %1,84, filmaşin %0,54 ve paslanmaz çelik %1,42 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)