E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDEM'den CHP ile ittifaka yeşil ışık---

DEM'den CHP ile ittifaka yeşil ışık

DEM'den CHP ile ittifaka yeşil ışık
17 Aralık 2023 - 17:04 borsagundem.com

DEM Parti yerel seçim stratejisini belirlemek üzere Parti Meclisi'ni topladı. Yerelde ittifak için karar yetkisinin genel başkanlara ve Merkez Yürütme Kurulu'na verildiği toplantıdan CHP ile ittifaka da yeşil ışık çıktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyareti sonrası Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), yerel seçim gündemiyle Parti Meclisi'ni topladı.

Toplantıda, ittifaklar için karar alma yetkisi genel başkanlara ve Merkez Yürütme Kurulu’na verildi. CHP ile olası ittifaka ise yeşil ışık yakıldı.

Yol haritası duyuruldu

DEM Parti'nin 10 maddeden oluşan yerel seçim yol haritası yazılı açıklamayla duyuruldu.

Açıklamada, özellikle Türkiye'nin batısında, diğer partilerle müzakereye açık olunduğu vurgulandı.

"Yerel seçimde müzakereye açığız"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İyi Parti'nin yerel seçimde iş birliği teklifini reddetmesi sonrası geçtiğimiz hafta DEM Parti'yi ziyaret etmişti.

1,5 saat süren görüşmenin ardından DEM Parti genel başkanlarıyla kameralar karşısına geçen Özel, görüşmeyi verimli ve yapıcı olarak nitelemişti.

DEM Parti cephesinden gelen "yerel seçimde müzakereye açığız" kararından sonra şimdi gözler CHP'de. İki parti arasındaki görüşme trafiğinin bundan sonraki süreçte artması bekleniyor.

CHP milletvekili Kasap Saadet Partisi'ne geçti

 

CHP 5 şehirde adaylarını açıkladı: İşte o şehirler

 

İYİ Parti'nin ittifak kararına CHP cephesinden ilk sözler: Karşılığı olacak

 

İYİ Parti'den CHP'ye ret: İş birliği olmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA18 Aralık 2023 00:22

    Bu nasıl iş arkadaş.Chp nin yeni eş başkanı denilen özgür özel de boş çıktı.yani sizler hdp ile göbeğiniz bağlımı ki bu kadar gidip gece gündüz bunların kapısından ayrılmıyorsunuz..beceremiyorsanız toptan ömür boyu chp de siyaset yapacağına istifa edin bu ülke de sizdan başka bu işi yapamayacak yokmu 20 yıldır iktidara gelemiyorsunuz hala o koltuklarda nasıl utanmadan sıkılmadan oturabiliyorsunuz.artık bırakında dünya ile bütünleşmiş bir kaç yabancı dil bilen kariyer sahibi konusunda uzmanlaşmış gençlere gençlere bırakın ilk seçimlerde seçilmek nasıl oluyormuş sizlere göstersinler.

  • Kaçkar KAPLANI17 Aralık 2023 19:52

    Kiminle ittifak yaparlarsa yapsınlar bunlar lanetlenmiş bir kere bir daha iflah olmazlar. Ak partinin karşısında henüz bir muhalefet bulunmamaktadır.

  • Emre17 Aralık 2023 18:17

    Şimdi chpnin yandaşları bunu örtmek için çözüm süreci diyerek kendi seçmenlerini uyutur. Tuhaf bir ilişki-ittifak ülke için. Hem rakiplerine saldırmak için birbirilerini karalıyorlar, yok sayıyorlar hemde utanmadan ittifak yapıyorlar tabi diğer seçim gibi kirli ittifak yani resmiyete dökemiyorlar yedikleri haltlar yüzünden. Böyle rezil bir yapı ülkenin başına gelse zaten ne olacağı belli. Neyse herkes biliyor, görüyor ama yokmuş gibi davranıyorlar konuşurken. Izleyelim bizde

  • DOĞRU17 Aralık 2023 18:13

    atatürkçü partinin hadep ile ne işi olabilir